ander europa

 

logo_andereuropa

www.andereuropa.org

Nieuwsbrief nr. 77, 11 november 2015

U kunt deze e-mail ook online bekijken

 

Geachte lezer,

 

 Een vernieuwde site en een uitgebreide redactie

 

In een vorige nieuwsbrief vroegen wij financiële steun voor het vernieuwen van onze site. Dankzij de steun van verschillende lezers hebben we voldoende geld bij elkaar gekregen om dit te laten doen. Onze site is danig op de schop genomen. Hij heeft een fris nieuw uiterlijk gekregen en is overzichtelijker. Maar nog belangrijker dan wat u aan de voorkant ziet is wat er aan de achterkant van de site is veranderd. Ook daar is veel aangepast waardoor de site gebruiksvriendelijker is geworden en veiliger. Voorlopig blijven we dus verschoond van de onwelkome aankondigingen die de laatste tijd soms onze site ontsierden.

Het is mogelijk dat een aantal mensen deze Nieuwsbrief ontvangen terwijl ze zich uitgeschreven hadden. De overstap naar de vernieuwde site is de boosdoener, waarvoor onze excuses. Gelieve u in dat geval opnieuw uit te schrijven. 

Mocht u zich voorgenomen hebben ook een financiële bijdrage te leveren maar was het daar nog niet van gekomen…. Ook voor het verdere onderhoud van de site hebben we af en toe geld nodig. U kunt dus nog steeds storten op onze rekening NL49INGB0003002840 van ‘Comité Ander Europa’, met vermelding:steun.

 De vluchtelingen crisis

 

De belangrijkste en meest aangrijpende ontwikkeling in Europa is op dit moment zonder twijfel de vluchtelingencrisis en de onmacht van Europa om daar op een menswaardige wijze mee om te gaan. Twee van onze redacteuren schreven daar een stuk over: David Baele Linkse antwoorden op de vluchtelingencrisis en Frank Slegers Merkel kan vluchtelingencrisis niet oplossen.

 

We volgen ook de discussie die momenteel door links in Europa wordt gevoerd over de vraag wel of niet uit de euro stappen. Herman Michiel publiceerde daarover een eerste deel van een tweeluik: Een punt achter de eenheidsmunt ? Het debat over een uitstap uit de euro. Het tweede deel zal de komende tijd verschijnen.

 

Daarnaast besteden we aandacht aan allerlei andere ontwikkelingen in Europa. Bijvoorbeeld over de wijze waarop Israëlische militaire bedrijven en instellingen profiteren van het EU programma Horizon2020. In de rubriek ‘Nieuws’ vind u steeds actuele berichten over interessante ontwikkelingen in Europa en in de rubriek 'Publicaties' vind u een flinke lijst uitgaven van ons en anderen waarin op een kritische manier naar Europa wordt gekeken.

 

Behalve met financiële steun kunt u ons ook helpen door anderen op onze site attent te maken, onze facebook- en twitterberichten door te sturen en zo onze stem te versterken. Wij danken u daarvoor.

 

Met vriendelijke groet,

 

de redactie van Ander Europa.

  Indien u deze Nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven.