ander europa

 

logo_andereuropa

www.andereuropa.org

Nieuwsbrief nr. 78, 28 december 2015

U kunt deze e-mail ook online bekijken

 

 

Geachte lezer,

Bij deze willen wij u prettige feestdagen toewensen en de beste wensen voor 2016.

 

Het afgelopen jaar was ook in en voor Europa een turbulent jaar. Met onder andere de grootste vluchtelingencrisis sinds de Tweede Wereldoorlog, ingrijpende ontwikkelingen in en rond Griekenland, discussies over een Grexit en bomaanslagen in Parijs. Over al die ontwikkelingen hebben wij onze site zo goed mogelijk van informatie en analyses voorzien.

 

Veel media presenteren aan het einde van het kalenderjaar een jaaroverzicht. Wij suggereren u voor dit jaareinde twee overzichten. In de eerste plaats de  Terugblik op Griekenland 2015 in 4 video-episoden. In de tweede plaats onze 'long read' ‘Een punt achter de eenheidsmunt’. (downloaden  door hier te klikken). Ander Europa redacteur Herman Michiel behandelt hierin op zeer systematische en uiterst leesbare wijze de discussie over de euro en de eventuele uitstap uit de eurozone.

Ook het komende jaar zal Europa belangrijke ontwikkelingen laten zien. In Portugal is een linkse regering aan de macht gekomen die, als ze haar beloften waarmaakt, ook heftig in botsing zal komen met de Europese instellingen. In Spanje is met de verkiezingen een einde gekomen aan het tweepartijensysteem, en heeft het linkse Podemos een sterke positie veroverd. In Groot Brittannië zal de discussie over het Britse lidmaatschap van de EU in alle hevigheid gevoerd worden en - zoals het er nu naar uitziet - uitmonden in een referendum. In Nederland wordt er in april een referendum gehouden over het associatieverdrag van de EU met Oekraïne.

 

Over al die ontwikkelingen zullen wij u op onze site zo goed mogelijk blijven informeren. Mocht het u het afgelopen jaar zo goed zijn gegaan dat u financieel nog iets te besteden heeft, dan kunt u ons steunen door een bijdrage op onze rekening NL49INGB0003002840 van ‘Comité Ander Europa’, met vermelding:steun.Behalve met financiële steun kunt u ons ook helpen door anderen op onze site attent te maken, onze facebook- en twitterberichten door te sturen en zo onze stem te versterken.

Wij danken ook al degenen die in 2015 bijdroegen aan Ander Europa door één of meerdere vertalingen, door ons te wijzen op interessante artikels of videos, of op technische mankementen van de site. U kunt ons steeds bereiken via ons contactadres (http://www.andereuropa.org/contact/).

 

Met vriendelijke groet,

de redactie van Ander Europa.

  Indien u deze Nieuwsbrief niet langer wenst te ontvangen kunt u zich hier uitschrijven.