Facebook

Retweeted Merijn Oudenampsen (@dewaremerijn):

Wis en waarachtig. Ben gepromoveerd. Heerlijk gegrild door de commissie. ;-) Leuke bijkomstigheid om bij terugkomst op het station jezelf in een krantenrek tegen te komen, op de voorpagina van NRC. t.co/lzvtrgtVJW
... See MoreSee Less

View on Facebook

CEO publiceert doorwrochte analyse bankenunie

25 januari 2014

25 januari 2014 – De Europese Unie werkt aan een ‘bankenunie’, een gemeenschappelijk Europees beheer van de banken binnen de EU. Dit is een belangrijke vernieuwing binnen de EU, volgens sommigen de belangrijkste sinds de invoering van de euro. Volgens de EU zelf moet de ‘bankenunie’ er toe leiden dat de overheid in de toekomst niet meer opdraait voor dure faillissementen van banken. De banken zullen er zelf voor moeten betalen. Zo zullen dank zij de ‘bankenunie’ harde soberheidsprogramma’s om het redden van banken te financieren niet meer nodig zijn.
Volgens Corporate Europe Observatory echter heeft dit verhaal met de werkelijkheid niets te maken, integendeel. De grote Europese banken kregen precies wat ze willen: zwakke regelgeving, en afspraken over het sluiten van onrendabele banken die de grote banken zullen toestaan deze zwakke broertjes op te kopen voor een appel en een ei. De banken zullen weliswaar een kleine bijdrage moeten betalen voor een fonds om tekomstige faillissementen te beheren, maar als het opnieuw tot een grote financiële crisis komt, wat er dik in zit, zal dit fonds lang niet volstaan.
Voor de volledige tekst van de analyse door CEO klik je hier. (fs)

Reacties plaatsen niet mogelijk