Facebook

Retweeted EL4C (@EL4JC):

Are you wondering why those Confederate statues crumple like cheap plastic? t.co/5YDEyoP192
... See MoreSee Less

“The truth behind most of the Confederate monuments being torn down tells an even larger story than you'd realize — @JackSmithIV explains. t.co/Ppu2ojdO71

View on Facebook

Retweeted Miguel Urbán Crespo (@MiguelUrban):

Anoche llegamos a #Malta para apoyar a las ONGs de rescate ante el acoso y criminalización por testigos incómodos #DefenderAQuienDefiende t.co/Wdx0uxyKRj
... See MoreSee Less

View on Facebook

Iers referendum op 31 mei

29 maart 2012

29 maart 2012 – Het Iers referendum over de aanvaarding van het Budgetpact (of Begrotingsverdrag) gaat door op 31 mei, zo maakte de Ierse regering bekend. Met het goedkeuren van het Budgetpact verbindt een lidstaat zich ertoe een “gouden regel” in zijn wetgeving (bij voorkeur de grondwet, aldus de EU) in te schrijven. Er moet dan een strikt begrotingsevenwicht gehandhaafd worden, en bij afwijking moet er een ‘automatische’ procedure starten waarover een parlement bijgevolg geen zeggingschap meer heeft.

Het Begrotingsverdrag treedt in werking als 12 landen het geratificeerd hebben. Het Ierse referendum op zich kan het Budgetpact dus niet tegenhouden, maar een NO zou een betekenisvolle vuist zijn in naam van het Europees verzet tegen de neoliberale machtsgreep van de EU. In Ierland is de NO-campagne in ieder geval reeds gestart zodra bekend was dat er een referendum kwam.

Voor meer achtergrond bij het Budgetpact en de soberheidspolitiek in het algemeen, zie onze nieuwe brochure over het Europees economisch bestuur.

 

Reacties plaatsen niet mogelijk