spolehliva pujcka na smenku ihned pujcka online ihned Velešín pujcky online ihned na úcet Rokycany půjčky tomáš kotrba rychlá půjčka v nemecku sms pujcka ihned nonstop pujcky online ihned Tachov bankovní půjčka na rodičovské dovolené online nebankovní rychlé pujcky ihned Havířov rychla pujcka breclav ander europa: Home
Interior Design Interior Design Ideas Thermal Energy Fashion News Home improvement Dream Home Men Hairstyle xmas Decor Home Design
 • bakzeil

   

  ChangeGreece

  logo-nl-2015

   

  18 maart Frankfurt

  Feestje bij de Europese Centrale Bank ? Blockupy!
  Solidariteit met de Grieken !

  initiatieven vanuit Nederland: klik hier


 • Recente artikels:

  Over het Grieks bakzeil
  (toegevoegd op 26 februari 2015) De Griekse regering sloot met de EU een akkoord dat niet veel heel laat van het verkiezingsprogramma. Herman Michiel stelt zich de vraag: waarom ?  en wat zijn de gevolgen ? 

  Stuitend!
  (toegevoegd op 21 februari 2015) Rob Lubbersen verwoordt wat velen denken: het is stuitend dat een sociaaldemocraat als Jeroen Dijsselbloem, in zijn rol van voorzitter van de Eurogroep, de  reeds verarmde Grieken “opoffert aan de neoliberale gehaktmolen van de Europese Unie”.

  Vijftig Franse parlementariërs vragen steun voor SYRIZA
  (toegevoegd op 18 februari 2015) 50 Franse parlementariërs , allen lid van de Parti Socialiste (PS), vragen hun partijgenoot, de Franse president François Hollande, om de Griekse regering te steunen in haar conflict met de Europese Unie.

  Griekenland: de hoop voor een ander Europa
  (toegevoegd op 15 februari 2015) Toespraak tijdens de solidariteitsactie met de Griekse strijd, door Willem Bos, redacteur van Ander Europa. Amsterdam, 15 februari.

  ABVV over Griekenland
  (toegevoegd op 13 februari 2015) Over Europese onderwerpen is de Belgische socialistische vakbond ABVV dikwijls vrij vaag. Niet zo in het recentste Editoriaal van het ledenblad De Nieuwe Werker. Marc Goblet en Rudy De Leeuw hebben het er over de hoop die Syriza bracht voor de Grieken en voor ons allen.

  Raffaella Bolini over links en Syriza: “geen excuses meer, geen dubbelzinnigheid”
  (toegevoegd op 13 februari 2015) Raffaella Bolini die we goed kennen sinds het eerste Europees Sociaal Forum in 2002 in Firenze werd geinterviewd naar aanleiding van de solidariteitsbetoging met Syriza dit weekend in Rome.

  Athene vs Berlijn: een mentale omslag voor Europees links
  (toegevoegd op 13 februari 2015) In een nieuwe rubriek laten we mensen aan het woord met een standpunt over de vraag: wat kunnen/moeten we doen om een eerste succes in Griekenland te laten uitgroeien tot een linkse overwinning in Europa? Natan Hertogen bijt de spits af; voor hem heeft “internationalisme” nu een zeer praktische betekenis gekregen. Wie wil reageren of ook een opinie kwijt wil, kan dat via het contactadres.

  Academische steun voor Grieken
  (toegevoegd op 11 februari 2015) Academici uit Europese en Amerikaanse universiteiten lanceerden een oproep aan de Europese autoriteiten om ernstige onderhandelingen met de nieuwe Griekse regering aan te vatten.

  “Alsof de EU bereid zou zijn met ons een eerlijk compromis te sluiten”
  (toegevoegd op 5 februari 2015) Op de foto’s werd er breed gelachen bij de ontmoetingen tussen de nieuwe Griekse leiders en de oude Europese. Maar aan enig “eerlijk compromis” denken deze laatsten niet, of ze nu Draghi, Juncker of Schulz heten.

  Duitse oproep: Griekenland na de verkiezingen – Geen bedreiging maar een kans voor Europa
  (toegevoegd op 4 februari 2015) Een reeks Duitse academici, politici en vakbondsverantwoordelijken lanceren een solidariteitsoproep met de strijd van de Grieken, en verzetten zich tegen elke chantage. In de Atheense machtswissel zien ze ook een “kans voor een democratisch en sociaal Europa”.

  Open brief van Alexis Tsipras aan de Duitsers
  (toegevoegd op 1 februari  2015) Twee weken voor de Griekse verkiezingen richtte Tsipras, de voorzitter van SYRIZA, zich in een open brief aan de Duitsers. “Als wij aan de macht komen, is het niet om de Duitse belastingsbetaler te laten afdokken voor Griekse schulden”, was de boodschap. Tsipras legt uit dat zijn herstelprogramma net moet vermijden dat dergelijke schulden zich nog kunnen ontwikkelen.

  Hoe moet het verder na de overwinning van Syriza?
  (toegevoegd op 31 januari 2015) Hoe denkt men in de linkerzijde van Syriza zelf over de nieuwe toestand in Griekenland ? Een zeer openhartige en scherpe analyse door Stathis Kouvelakis.

  Hoe kan het QE-programma van de Europese Centrale Bank verbeterd worden?
  (toegevoegd op 29 januari 2015) QE is de toverspreuk waarmee de Europese Centrale Bank terug leven wil brengen in de Europese economie, en waarmee ze ook het spook van de deflatie wil bestrijden. Wat een expert uit de vakbondswereld hierover denkt kunt u hier lezen in een artikel van Ronald Janssen.

  Troika Watch – Nieuwsbrief 5
  (toegevoegd op 27 januari 2015) Voor de vijfde maal brengt een internationaal team van activisten en analisten een verslag over de toestand in de EU in het algemeen en in tal van lidstaten.

  Griekenland: eerste barst in de Europese monoliet
  (toegevoegd op 26 januari 2015) De verkiezingsoverwinning van SYRIZA is van historische betekenis, en opent perspectieven voor heel Europa. Maar het wordt een moeilijke strijd, die onze steun volop nodig zal hebben.

  Wie steunt de strijd van de Grieken?
  (toegevoegd op 20 januari 2015) Voor of tegen de EU-politiek en het optreden van de Troika in Griekenland ? Politiek vertaald: tegen of voor SYRIZA ? Wat zeggen politieke partijen bij ons hierover ?

  Het regeringsprogramma van Syriza
  (toegevoegd op 18 januari 2015) Het  Griekse linkse Syriza zou zondag 25 januari naar de stembus gaan met een ‘extremistisch’ programma. Misschien gebruikt u een gematigder term na een kennismaking met dit programma ?

  Nieuws van het vrijhandelsfront  aflevering  2
  (toegevoegd op 15 januari 2015) De Europese Commissie bracht verslag uit over de publieke raadpleging over de zeer omstreden investeringsgaranties in TTIP, het vrijhandelsverdrag met de USA. Dat de meeste reacties negatief zijn, belet de EU niet ermee door te gaan. Ook nieuws over CETA, het gelijkaardig akkoord met Canada.

  Vragen over de Griekse overheidsschuld
  (toegevoegd op 14 januari 2015) De overheidsschuld, een vraag die het lot van Griekenland direct verbindt met andere landen van de eurozone. Welke plaats neemt deze kwestie in in het programma van Syriza? Wat zijn de implicaties voor een linkse taktiek en strategie in Europa ? Vragen die Frank Slegers zich stelde, zonder te willen het definitieve antwoord te geven, 

  Axel Troost (Die Linke) over Syriza
  (toegevoegd op 12 januari 2015) Hoe denken linkse Duitsers over linkse Grieken ? Hoe zit het met de solidariteit tussen centrum en periferie ? Een  interview met Axel Troost, verkozen voor Die Linke in de Bondsdag.  

  ‘De Grieken zijn de Tijl Uilenspiegels van vandaag’
  (toegevoegd op 7 januari 2015) Peter Mertens, voorzitter van de PVDA (België), over de hetze rond een mogelijke verkiezingsoverwinning van het ‘extreemlinkse’ SYRIZA. Deze partij gaat inderdaad zo ver dat ze de Grieken een menswaardig bestaan wil bezorgen, de economie wat leven inblazen en als klap op de vuurpijl nog wat democratie bovenop ! 

  Wat gebeurt er als SYRIZA de Griekse verkiezingen wint ?
  (toegevoegd op 7 januari 2015) Twee leden van Attac-Oostenrijk polsten naar de staat van voorbereiding van SYRIZA bij een verkiezingsoverwinning op 25 januari a.s. 

  25 januari 2015: links aan de macht in Griekenland ?
  (toegevoegd op 29 december 2014) Er is een flinke kans dat het linkse SYRIZA het haalt bij de Griekse verkiezingen op 25 januari. De Europese machthebbers beven nu reeds bij het idee. 

  Nog meer artikels


 •  

  onderteken Vrijhandelsverdragen zoals TTIP, CETA ? Nog meer winsten voor multinationals ten koste van voedselveiligheid, arbeidsnormen, milieureglementering ?
  Zeg NEE ! Teken de PETITIE !

   

  Een belangrijk initiatief van vakbonden en sociale bewegingen

  tegen het Europa van de winst

  Het Manifest van Alter Summit

  klik hier voor uitgebreide informatie

Cruise Ships Used boats for sale Restaurant Design Modern Home Design Home Improvement