Facebook

Retweeted Merijn Oudenampsen (@dewaremerijn):

Wis en waarachtig. Ben gepromoveerd. Heerlijk gegrild door de commissie. ;-) Leuke bijkomstigheid om bij terugkomst op het station jezelf in een krantenrek tegen te komen, op de voorpagina van NRC. t.co/lzvtrgtVJW
... See MoreSee Less

View on Facebook

Money, money money …

20 november 2013

20 november 2013 – Een centenconflict tussen europarlementariër Judith Merkies en haar partij, de Nederlandse  PvdA,  wordt voor de rechtbank uitgevochten, zo meldt Europa Nu. “Het conflict rond de onkosten draait om een interne afspraak binnen de PvdA, dat Europarlementariërs die in Brussel of Straatsburg wonen, niet meer dan een derde van de dagvergoeding mogen houden. De rest moeten ze terugstorten. Volgens die berekening kreeg Merkies van juli 2009 tot eind 2012 ruim 84.000 euro onkostenvergoeding te veel voor haar werk in het Europees Parlement.”

84.000 euro onkostenvergoeding? Hoeveel verdient zo ’n europarlementariër eigenlijk? En een commissaris? Barroso? Een lovenswaardige poging om op dergelijke moeilijke vragen te antwoorden kunt u op de volgende video bekijken. Het is een uitzending van Terzake van 24 juli 2012, politiek magazine van de VRT, de Vlaamse Radio en Televisie. 
(hm)

 

 

Reacties plaatsen niet mogelijk