U kunt deze e-mail ook online bekijken.
Recente artikelen
6 april 2017
Immigratie in de Franse verkiezingscampagne
Wat kan een linkse kandidaat in de Franse presidentsverkiezingen beginnen tegen het xenofoob discours van Marine Le Pen? Op dat gebied stelt Jean-Luc Mélenchon nogal erg teleur.
naar het artikel →
4 april 2017
NGO's: steun aan EU-beleid of geen subsidie ?
NGO's die wat subsidie ontvangen van de Europese Commissie maar daarmee niet de blijde Europese boodschap verspreiden? Een doorn in het oog van sommigen die liever geen geld meer zien vloeien naar groepen waarvan de “doelstellingen tegengesteld zijn aan de fundamentele waarden van de Europese Unie"
naar het artikel →
2 april 2017
Costas Lapavitsas: "Links moet de prijs betalen voor zijn conservatief discours over de muntunie"

Interview met Costas Lapavitsas, gewezen parlementslid voor SYRIZA, voorstander van uittrede van zijn land uit de eurozone. Het gaat ook over Brexit, Labour en links in Europa.

naar het artikel →
31 maart 2017
Aardbeien en mensenrechten

Strawberry Field was voor Beatle John Lennon een zoete herinnering uit zijn jeugd. Maar aardbeivelden roepen voor sommigen heel andere beelden op, en rijmen vaker dan men zou denken met terreur, uitbuiting en zelfs slavernij.

naar het artikel →
29 maart 2017
Interview met Wolfgang Streeck: politiek in het interregnum

De Duitse socioloog Wolfgang Streeck over de tegenstelling tussen kapitalisme en democratie, over de euro als neoliberale dwangbuis, en met een oproep om “op te houden te stemmen voor de specialisten in public-relations”.

naar het artikel →
27 maart 2017
Oxfam-studie toont tipje ijsberg van belastingsontwijking door de banken
Oxfam International  publiceert vandaag een studie over belastingsontwijking in de banksector. Uit Opening the vaults - the use of tax havens by Europe's biggest banks blijkt dat de 20 grootste…
naar het artikel →
24 maart 2017
Ook met Japan onderhandelt de EU achter onze rug over een handelsovereenkomst

Honderdduizenden Europeanen protesteerden tegen TTIP en CETA, maar ondertussen onderhandelde de Europese Commissie ook in het geheim met Japan over een gelijkaardige vrijhandels- en investeringsovereenkomst.

naar het artikel →
Beste lezer, mogen we u vragen om onze werking met een financiële bijdrage te ondersteunen?  Ook kleine giften zijn ten zeerste welkom. U vindt hier de gegevens van onze rekening. We danken u van harte.
Ander Europa

copyright - 2017
Wens je je inschrijving aan te passen,
wil je oude nieuwsbrieven inkijken?