U kunt deze e-mail ook online bekijken.
Recente artikels
11 juni 2017
Groot-Brittannië: "Juni is het eind van May"
Het verkiezingsmaneuver van Theresa May draaide uit op een klinkende overwinning voor Jeremy Corbyn en zijn links leiderschap van Labour. Een streep door de rekening, niet alleen van de Tories,…
Naar het artikel →
8 juni 2017
Een zwarte dag voor een vredevol Europa
Gisteren, 7 juni, gaf de Europese Commissie meer details over het geplande EU-defensiefonds. Daarover legde Sabine Lösing, Europarlementslid voor Die Linke en woordvoerder voor vredespolitiek, de volgende verklaring af.
Naar het artikel →
7 juni 2017
ABVV: Vennootschapsbelasting - een Europees minimumtarief is nodig
De Belgische vakbond ABVV steunt de eis van het Europees Vakverbond voor een uniforme belastbare basis en een minimaal belastingtarief van 25% voor alle vennootschappen in de hele EU.
Naar het artikel →
6 juni 2017
Europese ontwikkelingshulp: Helpt nu u self, so helpt u God
De Europese instellingen formuleerden zopas een "nieuwe consensus over ontwikkeling". Nieuw is niet dat ontwikkelingsgeld zal gebruikt worden om Europese investeringen te bevorderen, maar om migranten buiten Fort Europa te houden.
Naar het artikel →
2 juni 2017
Persbericht D19-20 over Belgische goedkeuring CETA
Persbericht 1 juni 2017   Als de spanning binnen de federale regering het toelaat, start premier Michel vandaag de Belgische ratificatie van CETA.
Naar het artikel →
31 mei 2017
Arbeidsrechten eerste doelwit van patron Macron
De nieuwe Franse president Macron wordt terecht geprezen voor zijn Europees engagement. Het werk dat hij als minister van Hollande begon met de Loi Travail zet hij nu voort met een frontale aanval op vakbonden en arbeidsrechten.
Naar het artikel →
30 mei 2017
Het Grieks debacle en de politieke geloofwaardigheid van Europees links
Het aanvankelijk enthousiasme voor de regering Tsipras maakte na haar capitulatie plaats voor uiteenlopende houdingen binnen de Europese linkerzijde. Klaus Dräger, gewezen medewerker van de linkse fractie in het Europees Parlement, geeft een overzicht, met extra-aandacht voor Die Linke.
Go To Article →
28 mei 2017
De sp.a congresseerde over Europa
De Vlaamse sociaaldemocraten congresseerden over Europa. De 138 resolutiepunten kunnen echter de indruk niet wegwerken dat er van concrete strijd voor verandering geen sprake is.
Naar het artikel →
24 mei 2017
10.000 betogers tegen Trump en NAVO in Brussel
Op een zeer kleurrijke en gediversifieerde betoging hebben in Brussel 10.000 mensen gemanifesteerd tegen trumpisme,  sexisme en racisme, tegen de NATO en voor vrede en klimaatrechtvaardigheid. Een fotoreportage.
Naar het artikel →
24 mei 2017
Griekse lasten, Europese lusten
Dijsselbloems Eurogroep gaf voorlopig geen toelating om een leningschijf uit te betalen aan Griekenland. Het geld dient ondermeer om in juli de Europese Centrale Bank 3,8 miljard euro terug te…
Naar het artikel →
Bekijk ook eens onze kalender, u vindt er allerlei debatten, conferenties, en manifestaties rond Europese themas.
Financiële steun is ook steeds welkom, ook kleine giften. U vindt hier de gegevens van onze rekening. We danken u van harte.
Ander Europa

copyright - 2017
Wens je je inschrijving aan te passen,
wil je oude nieuwsbrieven inkijken?