Recente reacties

 

reactie op Zweden en Finland bij de NATO …  (12/5/22)

meerdere reacties op Europees links en de oorlog in Oekraïne

meerdere reacties op Steunt de Belgische vredesbeweging Poetin?

diverse reacties op Europa en de oorlog in Oekraïne – kort nieuws (3) en (4)  (16/3/22)

2 reacties op De vredesbeweging, het andere slachtoffer van Poetin (11/3/22)

2 reacties op EU en Oekraïne: goed bezig? (1/3/22)

2 reacties op De constructie van het eigen gelijk in oorlogstijd (26/2/22)

1 reactie op Europese Commissie: leve de competitieve oorlogsindustrie!  (16/2/22)

2 reacties op Gevaarlijke gasgeur rond Oekraïne (11/2/22)

Evenementen

Afghanen terugsturen naar Afghanistan: not in our name!

10 augustus 2021 – Het is moeilijk om de juiste woorden te vinden om te beschrijven hoe laag onze bewindvoerders gevallen zijn. De regeringen van België,  Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Nederland en Griekenland sturen een brief naar de Europese Commissie  waarin ze aandringen op het verderzetten van het deportatiebeleid – lees: gedwongen repatriëring – van Afghanen uit de betrokken landen en de EU in het algemeen. Hieronder is deze uitgelekte brief terug te vinden. Hij komt op het ogenblik dat de Taliban zich in snel tempo in de macht installeren in Afghanistan na het terugtrekken van de Westerse legers. Men kan redelijkerwijze verwachten dat een deel van de bevolking het land zal willen ontvluchten, in het bijzonder degenen die met de Westerse bezetters hebben samengewerkt. Niet alleen zeggen onze zes regeringen – in een leugenachtige interpretatie van de akkoorden van Genève – dat zulke toekomstige vluchtelingen ‘in de regio’ moeten opgevangen worden (te verstaan: Turkije, maar ook Pakistan en  Iran worden expliciet vermeld), maar dat Afghanen die momenteel in de EU wonen moeten kunnen ‘gerepatrieerd’ worden, willens, nillens (“Moreover, we would like to highlight the urgent need to perform returns, both voluntary and non-voluntary, to Afghanistan.” Verantwoording: “stopping returnes sends the wrong signal and is likely to motivate even more Afghan citizens to leave their home for the EU“.

Op Griekenland na zijn de ondertekenende landen zowat de rijkste van de EU, en zelfs van de wereld in het algemeen.  Ze hebben allen deelgenomen aan de militaire operaties in Afghanistan onder NATO-vlag, onder instigatie van Washington, dat eigengereid de terroristische aanslagen op de WTC-torens interpreteerde als een ‘oorlogsdaad’ door Afghanistan. Ze hebben er een militair bewind geïnstalleerd, en als ze na twintig jaar vaststelden dat hun  militaire aanpak alleen voor nog meer ontwrichting zorgde, hebben ze zich teruggetrokken. Zelfs voor de Afghanen die ze in dienst hadden hebben ze geen consideratie  meer. Zeggen dat Sammy Mahdi, de Belgische christendemocratische  staatssecretaris die de brief ondertekende, de zoon is van een  Iraakse vluchteling…

“Not in our name” was de leuze in 2001 tegen de militaire wraakoefeningen van het Westen. Het blijft de leuze van iedereen die zich schaamt voor de walgelijke politiek van de leiders alhier. (hm)

 

Brief (5 augustus 2021) van de regeringsverantwoordelijken voor migratie van België,  Denemarken, Duitsland, Oostenrijk, Nederland en Griekenland: 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 

 

Een reactie op “Afghanen terugsturen naar Afghanistan: not in our name!”

  1. Deze jongens die hier geraken, daarvoor zijn heel veel opofferingen gedaan. Families hebben al hun spaargeld samengelegdcenveigendommen zijn verkocht. Alle manieren om jonge mannen weg te sturen die aan huis gestalkt worden door de talibanstrijders. Het gaat om leven of dood.
    Wie zou alles zomaar en zielsalleen zijn dorp verlaten mocht de situatie niet schrijnend zijn. Gewoon om het beter te hebben elders? Nee, dan spreken we over economische vluchtelingen.
    Deze jongens kunnen niet terug want daar worden ze opgepakt.

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *