Facebook

3 days ago

Ander Europa

Retweeted Erik Wesselius (@erikwesselius):

»Italy’s organic crisis won’t be resolved until its underlying cause is grappled with: the fundamental incompatibility between Italy’s political economy and the single currency.« t.co/KPG0cNaa2n
... See MoreSee Less

View on Facebook

Anti-TTIP demonstratie Amsterdam een groot succes

10 oktober 2015

Nee, zo groot als in Berlijn was het niet, waar 250.000 mensen demonstreerden tegen TTIP. Maar vergeleken met de 50 mensen vorig jaar in Amsterdam was de opkomst vandaag van 7.000 deelnemers een geweldig succes. De demonstratie werd georganiseerd door een coalitie van NGO’s, milieubewegingen en de grootste vakbond van Nederland, de FNV met 1,1 miljoen leden.

De deelname van de FNV aan deze coalitie is een uiterst positieve ontwikkeling. Pas in maart van dit jaar heeft de FNV zich – door een uitspraak van het ledenparlement (het door de leden direct gekozen hoogste orgaan van de bond) – ondubbelzinnig uitgesproken tegen TTIP, CEPA en TiSA. Het ledenparlement besloot toen ook dat de FNV actief campagne zou gaan voeren tegen de handelsverdragen.

De demonstranten vormden een zeer gemengde groep met relatief veel jongeren, gezinnen met kinderen en een zeer duidelijke aanwezigheid van mensen uit milieubewegingen. Na afloop werd in het TTIP-forum verder gepraat over de strategie voor de verdere strijd tegen TTIP en de andere verdragen. Ook hier overtrof de opkomst van zo’n 150 mensen de verwachtingen van de organisatoren. Een dag eerder was er een petitie gestart waarin een referendum over TTIP (en de andere handelsverdragen) wordt geëist. Binnen een dag was die al door 12.000 mensen getekend. (wb).

 

A'dam 101015a

A'dam 101015c

A'dam 101015b

Reacties plaatsen niet mogelijk