Evenementen

Facebook

1 day ago

Ander Europa

Merci ABVV-Metaal voor de steun!

20/9➡️Global Strike For Future Belgium III
... Lees meerSee Less

Bekijk op Facebook

Brochure over Europa en haar grenzen

Vakantie! Op reis! De grens over … Voor miljoenen Europeanen lonkt het heerlijke vooruitzicht om de huisdeur achter zich dicht te slaan en andere horizonten op te zoeken. Maar grenzen oversteken is niet voor iedereen een kwestie van vakantie en ontspanning. Grenzen kunnen ook het verschil uitmaken tussen leven en dood. Een gewelddadige dood door oorlog of terreur, een langzame dood door droogte en misoogst, de dood van de hoop door armoede en uitzichtloosheid.

De Europese Unie deinst er niet meer voor terug om de hoop te verdrinken aan haar grenzen. Frontex, haar grensagentschap waakt daarover.

De Europese grenzen worden niet alleen afgezet met prikkeldraad, drones en high tech, maar ook met vele mythes. Over de ‘onhoudbaarheid van nog meer migranten’,  over de humanitaire rol van Frontex, over de Europese aanpak van het probleem ‘aan de wortel’ …

Migreurop, een Europees-Afrikaans netwerk van onderzoekers en organisaties (o.a. uit België: 11.11.11, CNCD en Ciré)  gaf een brochure uit die een aantal van deze mythes doorprikt: “Europe is at war against an imaginary enemy” (ook beschikbaar in het Frans en het Italiaans).   Klik op de afbeelding om te downloaden.

 

Druk dit bericht af Druk dit bericht af

Reacties plaatsen niet mogelijk