Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.

Brussel: nog meer protest tegen Begrotingsverdrag

24 juni 2013

24 juni 2013 – Deze middag was er in Brussel een betoging tegen de ratificatie van het Begrotingsverdrag (officieel Verdrag voor stabiliteit, coördinatie en governance, VSCB; in het Frans: TSCG). Er was toe opgeroepen door de Brusselse vakbondsafdelingen, omdat de stemming over dit verdrag weldra op de agenda van het Parlement van het Brussels Gewest staat. Een 1500 vakbondsmilitanten waren op het appel, en trokken vanaf de Financietoren aan de Kruidtuinlaan naar de binnenstad. Onderweg werden de rangen versterkt met stakers van de openbare diensten, Tegen_Begrotingsverdrag24_6_13Adie vandaag in heel het land actie voerden. In heel wat slogans werd dan ook het verband gelegd tussen de Europese bezuinigingspolitiek en de uitholling van de openbare diensten. Bij aankomst aan het St Jansplein waren er verschillende duizenden manifestanten; in de toespraken werd een dringende oproep gedaan aan de volksvertegenwoordigers, in het bijzonder van de ‘progressieve’ partijen, om dit verdrag niet goed te keuren. Het volstaat inderdaad dat één van de parlementen zijn instemming weigert opdat België niet ratificeert. De recente goedkeuringen in de Senaat en de Kamer kunnen in principe dus nog gecounterd worden.

Na de eigenlijke betoging trokken enkele honderden betogers nog naar het nabijgelegen hoofdkwartier van de Parti Socialiste. In geïmproviseerde toespraken werd de instemming van de sociaal-democraten met het Begrotingsverdrag gehekeld.

Men krijgt stilaan de indruk dat steeds meer vakbondsleden en verantwoordelijken de Europese politiek ‘ontdekt’ hebben. Niets te vroeg, natuurlijk, maar dat zou een heel positieve evolutie zijn!  (hm)

 

Tegen_Begrotingsverdrag24_6_13B Tegen_Begrotingsverdrag24_6_13C Tegen_Begrotingsverdrag24_6_13D Tegen_Begrotingsverdrag24_6_13E

 

Reacties plaatsen niet mogelijk