Facebook

Brussel: protest tegen de Europese coup in Griekenland

15 juli 2015

15 juli 2015 – De Belgische solidariteitsbeweging met de strijd van de Grieken slaagde erin om op nauwelijks enkele uren tijd een aanzienlijke protestbijeenkomst te organiseren in Brussel.  Het was een bijna spontane reactie op het schandalig akkoord dat de EU aan de Grieken wil opleggen. en waarover het Grieks Parlement zich vandaag uitspreekt. Ongeveer vijfhonderd mensen waren vanaf 18u op het appèl, alleen verwittigd via sociale media of  e-mail. Er waren korte tussenkomsten, onder andere  vanuit Hart boven Hard, D19-20, vakbonden (Felipe Van Keirsbilck van de Franstalige christelijke bediendenbond CNE, Luc Vandenhoeck van ACOD-VRT),  Initiative de Solidarité avec les Grecs qui résistent, en van Miguel Urbán Crespo, europarlementslid voor het Spaanse Podemos.

Deze actie ter ondersteuning van de Griekse strijd is de derde in minder dan een maand, na de betoging van 21 juni en de steun voor het NEE op 3 juli.  Het ziet er niet naar uit dat het de laatste is. (hm)

 

oxi1

 

oxi2

Het Trojaanse paard op de achtergrond bevat geen Grieken, maar getuigt van nog ander grootscheeps verzet tegen de EU, namelijk het vrijhandelsverdrag TTIP.

 

oxi3

Miguel Urbán Crespo (met bril), europarlementslid voor Podemos

 

abandon

uw verslaggever

Toegevoegd op 18 juli: filmpje door ZinTV:

 

Reacties plaatsen niet mogelijk