Volg ons op Twitter

Facebook

2 days ago

Ander Europa

Geen muur?
Hoe Fort Europa om een georganiseerd onthaal van vluchtelingen te vermijden zijn grenzen verlegt naar het Zuiden van de Sahara en daar meteen een vernieuwd militair en politioneel neokoloniaal bewind installeert wordt geïllustreerd in Sahara, de reportagereeks van Bram Vermeulen(VPRO), binnenkort ook te zien op de Vlaamse VRT en online:https://www.vpro.nl/programmas/sahara/
... Lees meerSee Less

Bekijk op Facebook

Conferentie ‘Bruggen, geen muren’ in Madrid

Op 22 april vindt in Madrid een grote Europese conferentie plaats, om krachten te bundelen voor een ander Europa, tegen de valse keuze waarin Europa geprangd lijkt te zitten tussen marktfundamentalisme of xenofoob populisme. De website van het initiatief kan je ook lezen in het Engels, en vind je hier.

De oproep werd ondertekend door een opvallend breed palet aan krachten. Zo vinden we onze Dyab Abou Jahjah naast de voorzitster van de GUE in het Europees Parlement Gaby Zimmer, en onze Felipe van Keirsbilck (Alter Summit) of Raffaella Bolini (Arci, Italië) naast grote delen van politiek Europees Links. Zoals steeds zijn er ook opvallende gaten, maar die worden misschien nog opgevuld. Zo kan men zich voorstellen dat de Fransen in volle campagne andere katten te geselen hebben.

Opvallend in de tekst is de ondubbelzinnige en sterke stellingname over vluchtelingen en migratie. Op enkele details valt wat af te dingen. Zo is de formule over Brexit misschien niet ideaal indien men betekenisvolle delen van de Britse linkerzijde wil meenemen. Maar het is een detail.

Lees zelf de tekst, en vergeet niet te tekenen als je je in de tekst terugvindt, want een ander Europa zal er niet komen met enkel de mensen die van conferentie naar conferentie vliegen. (fs)

Druk dit bericht af Druk dit bericht af

Reacties plaatsen niet mogelijk