Volg ons op Twitter

Facebook

2 days ago

Ander Europa

Geen muur?
Hoe Fort Europa om een georganiseerd onthaal van vluchtelingen te vermijden zijn grenzen verlegt naar het Zuiden van de Sahara en daar meteen een vernieuwd militair en politioneel neokoloniaal bewind installeert wordt geïllustreerd in Sahara, de reportagereeks van Bram Vermeulen(VPRO), binnenkort ook te zien op de Vlaamse VRT en online:https://www.vpro.nl/programmas/sahara/
... Lees meerSee Less

Bekijk op Facebook

Deense Enhedslisten haalt zetel

In Denemarken won de Rood Groene Eenheidslijst voor het eerst op eigen kracht een Europese zetel. Tot nog toe had Enhedslisten kandidaten op de lijst van de Volksbeweging tegen de EU, die dit keer dan weer geen zetel kon veroveren.
Volgens de nieuwe Europarlementariër Nikolaj Villumsen speelde het klimaat een belangrijke rol in de verkiezingen. Hij verheugde zich dat ook de groenen het goed deden, door hun zetelaantal te verdubbelen naar twee zetels.
Pia Kjaersgaard van de rechts populistische Deense Volkspartij, die een electoraal pak slaag kreeg (van vier naar een zetel), stelde dat het klimaat de verkiezingen gestolen had. Daar kon Villumsen zich enkel over verblijden. (fs)

Druk dit bericht af Druk dit bericht af

Reacties plaatsen niet mogelijk