Facebook

Brussel: Mensenketting voor het klimaat

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 08/12/2019
13:00 - 16:00

Categorieën Geen Categorieën


Op zondag 8 december, organiseren Climate Express et de Klimaatcoalitie (met o.a. Greenpeace) een mensenketting voor het klimaat rond het federaal parlement en het koninklijk paleis. We zullen hand in hand staan om te  tonen dat solidariteit cruciaal is in de strijd tegen de klimaatverandering. 

Uit het hele land zullen mensen op straat komen om meer klimaatambitie te eisen en om onze politici eraan te herinneren dat we dringend een Belgisch energie- en klimaatplan nodig hebben dat ons klaarstoomt voor de toekomst. In Wallonië en Brussel worden er belangrijke stappen gezet, maar België hinkt qua klimaatbeleid achterop in vergelijking met de buurlanden en de Europese Unie.

Een ambitieus en eerlijk klimaatbeleid biedt onnoemelijk veel kansen voor een gezonde, welvarende en gelijke samenleving. Dit kan enkel mits échte politieke wil en een visie op lange termijn. Het aanslepen van regeringsonderhandelingen op federaal niveau mag ons land niet langer blokkeren. Wij vragen de partijen om hun verantwoordelijkheid op te nemen en snel een akkoord te vinden om België op een ambitieus klimaatspoor te zetten.

Meer info bij Greenpeace

Afspraak op zondag 8 december om 13u aan station Brussel Centraal! 


Reacties plaatsen niet mogelijk

%d bloggers liken dit: