Facebook

Gent – CONFERENTIE Klimaat, een sociale kwestie

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 16/11/2019
10:00 - 17:00

Categorieën Geen Categorieën


 

zaterdag 16 nov 2019, 10u00

Kantienberg 9, Gent 9000

 Organisatie: Climaxi e.a.

 

vzw Climaxi organiseert samen met heel wat belangrijke partners een werkdag rond een sociale strategie voor de klimaatbeweging. Wij vertrekken van het idee dat de klimaatkwestie of de teloorgang van onze planeet meer mensen zou moeten beroeren dan nu het geval is. Dat ligt niet alleen aan het publiek, maar ook aan de klimaatbeweging zelf.

Hoe komt het dat niet meer mensen zich betrokken voelen bij deze kwestie en wat moeten we doen om dit te veranderen? Is het klimaatprobleem op te lossen binnen deze absolute vrije markt en hoe krijgen we deze zaak geregeld op een sociaal rechtvaardige manier? Wie moet het gelag betalen?

Deze vragen willen we ons samen met het publiek stellen. We kozen voor inleiders als Sacha Dierckx (denktank Minerva)… In de namiddag willen we in een aantal werkgroepen thema’s als energie, landbouw, verbreding van de beweging en armoede verder uitdiepen.

Praktisch:

  • Datum: Zaterdag 16 november 2019
  • Plaats: Geuzenhuis, Kantienberg 9, 9000 Gent
  • Uur: 10u00 – 17u00
  • Inschrijvingen en meer info: info@climaxi.be
  • Organisatie: ABVV, ACV, Attac, Boerenforum, Catapa, Climaxi, Greenpeace, Fairfin, FIAN, Linx+, Louis Paul Boon Kring, Masereelfonds, Sign for Our Future, ’t Uilekot, Victoria Deluxe, Vrede vzw, Wervel.

Reacties plaatsen niet mogelijk

%d bloggers liken dit: