Evenementen

  • Geen evenementen

Facebook

Leuven 17 oktober: sociaal-democratische visie voor een betere toekomst (in … 2050)

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 17/10/2013
19:30 - 22:00

Categorieën Geen Categorieën


DEBAT: Europa 2050 – Visies voor een betere toekomst

Saïd El Khadraoui, europarlementslid voor de sp.a (sociaal-democratische partij in Vlaanderen), heeft een boek uitgebracht, Europa 2050 – Visies voor een betere toekomst­. Bij die gelegenheid organiseert de sp.a in Leuven (thuisstad van Khadraoui) een debat over de toekomst van de Europese Unie. Aan het woord komen, neen, geen vakbondswoordvoerders of sociale organisaties, maar een kransje van “experten”. Kan best leerrijk zijn! Inschrijven is nodig en kan via deze link.

Wanneer? 17 okt 2013 om 19:30

Waar? De Hoorn, Leuven
Sluisstraat 79, 3000, Leuven

plannetje ?

Sprekers: Koen Lenaerts (Rechter EU hof van justitie en hoogleraar Europees recht KULeuven), Bea Cantillon (hoogleraar sociologie Universiteit Antwerpen), Jan Goossens (artistiek directeur Koninklijke Vlaamse Schouwburg), Urbain Vandeurzen (ex-Voka topman en entrepreneur) en Saïd El Khadraoui (Europees parlementslid, sp.a)

Moderator: Goedele Devroy (vrt)

 

 

Inleiding: Bruno Tobback (voorzitter sp.a)

Hoe ziet Europa eruit in 2050? Of liever: hoe zou het er moeten uitzien? Met die vraag trok Saïd El Khadraoui naar 27 opiniemakers, kunstenaars, schrijvers en politici. Ze werden uitgedaagd om de waan van de dag te overschrijden en een visie neer te pennen over het Europa van de toekomst. Saïd stelde immers vast dat beleidsmakers nog te veel de feiten achterna hollen en veelal kortetermijnoplossingen voorstellen. Een langetermijnvisie ontbrak.

Maar liefst 28 visies worden gebundeld in het boek Europa 2050 – Visies voor een betere toekomst­, dat vanaf 10 oktober in de boekhandel ligt en wordt uitgegeven door Houtekiet. De visies verschillen heel erg van elkaar, maar allen dragen ze de Unie een warm hart toe.

Naar aanleiding van dit boek treden Koen Lenaerts, Bea Cantillon, Jan Goossens, Urbain Vandeurzen en Saïd El Khadraoui in debat over het Europa van 2050. Welke bouwstenen hebben we nodig voor een sociaal Europa? Hoe kunnen we met onze Europese constructie de uitdagingen van morgen aanpakken? Energie? Klimaat? Onze verouderde bevolking?

Programma:

19u30: Inleiding door Bruno Tobback

Aansluitend debat

21u30: receptie


Reacties plaatsen niet mogelijk

%d bloggers liken dit: