Facebook

Manifiesta

Kaart niet beschikbaar

Datum/Tijd
Date(s) - 21/09/2019 - 22/09/2019
Hele dag

Categorieën Geen Categorieën


 

Op 21 en 22 september vindt in Bredene (nabij Oostende) de tiende editie plaats van Manifiesta. Het “Feest van de solidariteit” wordt georganiseerd door Solidair, blad van de Belgische Partij Van De Arbeid, en Geneeskunde voor het Volk.

Alle informatie op de site van Manifiesta.

Ander Europa wijst in het bijzonder op de volgende debatten:

 

Amerika tegen China: wat doet Europa?

op zaterdag 21 september te 11u

De VS lijkt van plan om verder te gaan op de heilloze weg van een nieuwe koude oorlog. Trump stuurt zijn ministers naar Europa om samenwerking met Chinese bedrijven en met het project van de nieuwe Zijderoutes af te raden. In de Stille Oceaan provoceert de Amerikaanse marine aan de voordeur van China. Washington experimenteert met gevaarlijke koerswijzigingen rond Taiwan en andere Chinese gebieden. De handelsoorlog ettert voort en is veranderd in een strijd over technologische ontwikkeling. Wat zal Europa nu doen? Mede onder de invloed van de VS wordt de opstelling van sommige Europeanen harder. Zij wakkeren het wantrouwen tegen China aan en stellen voor om de eisen tegenover dat land aan te scherpen. Europese krachten die China vertrouwen wijzen op de kansen die een eerlijke samenwerking biedt: wederzijds voordeel, uitwisseling en vrede. Op de EU-China top in Brussel op 9 april leken de rede en de diplomatie het alsnog gehaald te hebben. Klopt dat en hoe duurzaam is het partnerschap ? Deelnemers: Sven Biscop, Marc Botenga, Jenny Clegg, Yuan Feng Moderator: Mao Xi

De kracht van internationale solidariteit

op zaterdag 21 september te 13u

Waarom is internationale solidariteit nodig? Welke goeie voorbeelden zijn er? Hoe zorgen we voor internationale solidariteit in een samenleving waar competitie en individualisme de norm zijn? Welke rol kan ieder van ons spelen?

Op die vragen zoeken we een antwoord, samen met drie topsprekers die internationale solidariteit hoog in het vaandel dragen: Marc Leemans, Marieke Koning en Elmer “Ka Bong” Labog. Moderator van het debat is Marijke Persoone.

 

Welke toekomst voor de strijd in Europa? 

op zondag 22 september te 13u

“De multinationals hebben hun Europese politici en hun lobbygroepen zoals Business Europe. Door de lonen te beperken en flexibiliteit te verhogen, slagen ze er in meer winst te maken voor de aandeelhouders. De werknemers krijgen een steeds kleiner deel van de koek. Maar er zijn ook succesvolle acties gevoerd die multinationals op de kniëen dwingen. Hoe kunnen we een vuist maken tegen het neoliberale Europa?

Dat is waar onze gasten het over zullen hebben :

  • Philippe Martinez, voorzitter van CGT,
  • Ôzlem Demirel, Europees volksvertegenwoordiger voor Die Linke,
  • Robert Vertenueil, ABVV-voorzitter en
  • Marc Botenga, Europees volksvertegenwoordiger voor de PVDA.
Moderator van debat is Alice Bernard, waalse volksvertegenwoordiger voor de PVDA.”

 


Reacties plaatsen niet mogelijk

%d bloggers liken dit: