Facebook

3 days ago

Ander Europa

Retweeted Erik Wesselius (@erikwesselius):

»Italy’s organic crisis won’t be resolved until its underlying cause is grappled with: the fundamental incompatibility between Italy’s political economy and the single currency.« t.co/KPG0cNaa2n
... See MoreSee Less

View on Facebook

Griekenland: schoonmaaksters terug aan de slag

7 mei 2015

7 mei 2015 – Vandaag keurde het Grieks parlement een wet goed waardoor een 4000 afgedankte overheidswerknemers terug in dienst kunnen worden genomen. Onder hen onder andere de beroemde  schoonmaaksters van het ministerie van financiën, die na hun ontslag een jaar geleden dagelijks protesteerden voor het ministerie, en er met tenten permanent de wacht optrokken.  Eerste minister Tsipras ontving een enthousiaste delegatie in zijn ambtswoning (foto).

 

ΤΣΙΠΡΑΣ Α ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΤΡΙΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ

foto enikos.gr

“Een onverantwoorde invulling van de pre-electorale beloften van Syriza”, aldus Kyriakos Mitsotakis, de voormalige minister die de afdankingen doorvoerde. Naast de schoonmaaksters zijn er ook schoolopzichters en andere ambtenaren die terug aan de slag zullen kunnen.

Op 29 april keurde het parlement in Athene ook al de heropening van de publieke omroep ERT goed. Deze werd van de ene dag op de andere gesloten in juni 2013.

Sommigen zullen dit symbolische initiatieven noemen in een land met 1,3 miljoen werklozen. Maar dergelijke “symbolen” zouden wel eens heel nuttig kunnen zijn bij de confrontatie die er op korte termijn zit aan te komen tussen Griekenland en het Europees establishment. (hm)

 

 

Reacties plaatsen niet mogelijk