Recente reacties

 

 

Aankomende evenementen

Hollande wil protest tegen EU-US handelsverdrag te vlug af zijn

Hollandobama12 februari 2014 – De Franse president François Hollande is op bezoek bij Obama. Over het stilaan meer en meer gecontesteerde Transatlantisch Handels- en Investeringsverdrag (TTIP) tussen de Europese Unie en de Verenigde Staten zei de sociaal-democratische leider: “Snelheid is essentieel. We hebben er alles bij te winnen om snel voort te maken. Anders zullen angst, dreigingen en ongerustheid de kop opsteken. Als we elkaars standpunt respecteren en voor groei gaan, kunnen we vlug vooruitgaan.”

Maar voor het standpunt van zijn eigen Senaat heeft Hollande duidelijk niet veel respect. Daar had op 9 januari een debat plaats over TTIP. Zowel uit de meerderheid als uit de oppositie kwam er vooral scepsis en heel wat verzet tegen het geplande akkoord. Gewezen PS-minister en huidig senatrice Marie-Noëlle Lienemann: “Ik ben zeer tegen dit verdrag. We moeten vaststellen dat de ‘gelukkige globalisering’ geen feit is geworden. Op multinationals hebben we geen vat meer.”

Hollandes minister voor buitenlandse handel en partijgenote Nicole Bricq bekloeg er zich dan ook over dat net in Frankrijk het verzet tegen TTIP het grootst is. Weer een voorbeeld van prima politici met de verkeerde burgers zeker? (hm)

 

 

Reacties plaatsen niet mogelijk

%d bloggers liken dit: