Facebook

2 days ago

Ander Europa
Door Herman Michiel14 januari 2021 De Europese Commissie stelt zichzelf zes prioriteiten voor haar ambtsperiode 2019-2024; de eerste is de ‘Europese Green Deal’, de tweede de ‘digitalisering’, ‘Europa voorbereiden op het digitale tijdperk’ en haar ‘digitale soevereiniteit’ versterken. De Commissie ziet ook een duidelijk verband tussen de twee: #AI #artificiëleintelligentie #nb129 ... Lees meerSee Less
Bekijk op Facebook

Hoorzitting over Europees Herstelfonds

14 december 2020 – In Brussel is er een ‘burgerinitiatief’ dat een discussie wil losweken over het Europees Herstelplan. De initiatiefnemers vinden dat de burgers zelf veel te weinig betrokken waren bij een plan van 750 miljard euro, en ze vrezen dat de schulden die overheden daarvoor aangaan aanleiding zullen geven tot een nieuw soberheidsbeleid. Via een petitie willen ze dat over de kwestie een hoorzitting gehouden wordt in het Brussels regionaal Parlement; de duizend benodigde handtekeningen daarvoor werden op 11 december overhandigd.

“Wij ondersteunen dit plan niet, omdat het via de kapitaalmarkten wordt gefinancierd”, zegt Theo Mewis, een van de initiatiefnemers van de petitie, “ons voorstel is om de Europese Centrale Bank rechtstreeks de overheden te laten financieren’.

Een pamflet van de groep vindt u hier.

 


 

Hits: 45

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *