Facebook

3 days ago

Ander Europa

Retweeted Erik Wesselius (@erikwesselius):

»Italy’s organic crisis won’t be resolved until its underlying cause is grappled with: the fundamental incompatibility between Italy’s political economy and the single currency.« t.co/KPG0cNaa2n
... See MoreSee Less

View on Facebook

ISDS: Is Sociaal-Democratie Schizofreen ?

8 februari 2016

In MO verscheen een goed gedocumenteerd artikel over de touwtrekkerij binnen het Europees Parlement, en in het bijzonder binnen de sociaaldemocratische fractie (S&D), aangaande ISDS. Zoals bekend is dit de uitzonderingsrechtbank waar buitenlandse bedrijven kunnen beroep op doen wanneer ze hun “recht op winstmaken” bedreigd zien door wetgeving. De vrijhandelsverdragen die de EU aan het afsluiten is (TTIP, CETA …) bevatten een dergelijke ISDS-clausule.

“Begin 2015 waren de Europese sociaaldemocraten (S&D) uitgesproken tegen de bijzondere behandeling van bedrijfsbelangen in het vrijhandelsakkoord tussen de EU en de VS. In juli stemde een meerderheid van de fractie wel in met deze speciale rechtsbescherming voor het bedrijfsleven. De reconstructie van een levensgevaarlijke politieke bocht.” Lees verder op MO.

Reacties plaatsen niet mogelijk