Facebook

16 hours ago

Ander Europa

Zoals sommigen van onze oplettende en trouwe volgers opmerkten was onze website enkele uren offline.
Wij onderzoeken wat er fout is gelopen en trachten het euvel zo vlug mogelijk te herstellen.

Redactieteam Ander Europa
... See MoreSee Less

View on Facebook

2 days ago

Ander Europa

We stand in solidarity with women in Poland who again fight the abortion ban procedeed in parliament! Międzynarodowy Strajk Kobiet Zielona Góra 2017 Dziewuchy Dziewuchom European Women Safe Abortion for Every Woman Free Safe Legal Abortionpill Federacja na rzecz Kobiet i Planowania Rodziny Warszawski Strajk Kobiet Ogólnopolski Strajk Kobiet Feministyczna Brygada Rewolucyjna FeBRa Dziewuchy Dziewuchom Trójmiasto Manifa Toruńska Manifa Wrocław Fundusz Feministyczny Kongres Kobiet w Brukseli Aborcyjny Dream Team on tour Ni una menos Dziewuchy Dziewuchom Berlin Ogólnopolski Strajk Kobiet - Kraków Codziennik Feministyczny Polish Feminists #solidaritywithwomeninpoland #czarnypiątek #StoptheBan #CzarnyProtest

On demand of Polish bishops Polish parliament started to proceed the draft project of the abortion ban. If it passes, abortion will be completely banned in cases of the irreparable damage of fetus. Women will be forced to give birth to children who are going to die one minute after birth and also to children with Down syndrome and Turner syndrome. Considering the fact that social care for mothers and parents with disabled children practically doesn't exist in Poland, this can be considered as a cruelty and torture of women.
... See MoreSee Less

View on Facebook

Oproep van Syriza voor de algemene staking op 6-7 november

5 november 2012

5 november 2012 – De Griekse regering  zal deze week de Europese eisen voor nog meer besparingen voor het parlement ter goedkeuring voorleggen. De regering is een coalitie van drie partijen,  Nea Dimokratia van premier Samaras, de sociaal-democraten van PASOK en ‘Democratisch Links. Deze laatste partij zou tegenstemmen, en ook binnen PASOK zouden er een aantal dissidenten zijn. De Vakbonden (GSEE en ADEDY, de bond bij de openbare diensten)  roepen op tot een algemene staking van 48 uur. Het linkse Syriza (26,9% van de stemmen bij de verkiezingen van 17 juni 2012) lanceerde een hartstochtelijke oproep om deze staking te ondersteunen. Hieronder onze vertaling, gebaseerd op de Franse versie in Avanti4.be.

 

Allen op straat voor de opheffing van de soberheidsmaatregelen. Ons leven is meer waard dan hun maatregelen en hun budgetten!

Het tij moet gekeerd worden. De begroting voor 2013 en het nieuwe pakket maatregelen, met een rauw klassekarakter, zullen geen doorgang vinden. Ze mogen er niet doorkomen, want ze zouden het land omvormen tot een economische en sociale woestijn. Ze zijn een verkrachting van de democratie en de waardigheid van de burgers, want ze vernietigen elke hoop voor het volk. Ze zouden ons tientallen jaren in het verleden terugwerpen, in een maatschappij zonder openbare gezondheidszorg en sociale voorzorg, zonder scholen en universiteiten, en met een immens leger van werklozen, wanhopigen en mensen die een eind aan hun leven hebben gemaakt.

De maatregelen die op stapel staan betekenen een bloedbad: de besparing van 11 miljard euro op het budget van 2013, en de rest van het soberheidsprogramma voor de periode 2013-2016 ten bedrage van 18,9 miljard. Er wordt ingehakt op lonen en pensioenen, sociale uitkeringen en het arbeidsrecht, de openbare gezondheidszorg wordt vernietigd en er wordt een zware belasting geheven op het Griekse volk, terwijl de rijksten gespaard blijven.

De drie partijen van de Memorandumcoalitie zijn er op uit om, in perfecte overeenstemming met de Trojka, de doodsteek te geven aan de Griekse samenleving. Wij zijn in staat ze tegen te houden: laten we hun politiek een halt toeroepen!

Daarom roepen wij de werknemers van de private en openbare sector op om massaal deel te nemen aan de betogingen en aan de algemene staking van 48 uur waartoe opgeroepen wordt door de vakbonden GSEE en ADEDY op 6 en 7 november, om bijeen te komen op het Syntagmaplein gedurende het debat en de stemming over de maatregelen in het parlement, en om het parlement te omsingelen.

We moeten een punt zetten achter de maatregelen en de memoranda, we moeten de driepartijenregering doen vallen die deze maatregelen verdedigt. Dat is niet alleen een absolute prioriteit, het is ook een essentiële voorwaarde om te overleven. Nu men ons alleen nog maar met brutaliteit bejegent, is een radicale breuk de enige keus. Zij of wij. Ze moeten verdwijnen, en onmiddellijk.

Reacties plaatsen niet mogelijk