Facebook

Unable to display Facebook posts.
Show error

Error: (#4) Application request limit reached
Type: OAuthException
Code: 4
Please refer to our Error Message Reference.

Over slechte boeken en goede brochures

22 november 2013

22 november 2013 – In het decembernummer van Tribune, het ledenblad van de socialistische Algemene Centrale van de Openbare Diensten (ACOD), kijkt federaal secretaris Rita Coeck tevreden terug op de voorbije vormingsdagen voor nieuwe vakbondsmilitanten. Zowel de  vakbondsstructuren, de Belgische politieke situatie als het Europees soberheidsbeleid kwamen aan bod.

Secretaris Coeck besluit haar artikel met een “tip voor aanvullende literatuur”, en wel “Europa 2050 – Visies voor een betere toekomst“, van sp.a europarlementariër Said El Khadraoui. Ahum, ahum, wat mag daarvan wel de bedoeling zijn? Mijn verslag van de voorstelling van dit boek (17 oktober) vindt u op deze site. De heer Khadraoui geeft in zijn verzamelbundel het woord aan de liberale eurocommissaris Neelie Kroes, aan baron van Dale, aan Europees rechter Lenaerts, aan managers allerhand, maar een vakbondsstem hoort blijkbaar niet thuis in dit sociaal-democratisch Europa van 2050. Ook niet in het panelgesprek  op de boekvoorstelling. Straffer nog: voor dit panel werd niemand minder uitgenodigd dan Urbain Vandeurzen, ondernemer en gewezen topman van Voka, de belangenorganisatie van de Vlaamse werkgevers ! Hij kon er rustig zijn wensen voor een bedrijfsvriendelijk Europa uit de doeken doen, en werd door niemand tegengesproken!!

Stel je voor dat een liberaal europarlementariër een boek over Europa schrijft (of laat schrijven), en daarin alleen het woord geeft aan vakbondsleiders, milieuactivisten en marxisten… En dat Voka dit  boek aanprijst bij zijn leden als “interessante aanvullende literatuur” … 

Nog een praktische wenk. Khadraouis boek kost 19,95 euro, terwijl u op deze site gratis een pak écht interessante brochures vindt! (hm)

 

Reacties plaatsen niet mogelijk