Facebook

Pablo Iglesias in gesprek met Perry Anderson (video)

20 juni 2017

Reeds voor hij mee aan de wieg stond van het Spaanse PODEMOS had de politoloog Pablo Iglesias enige bekendheid als presentator van politieke TV-debatten. Ook vandaag nog animeert hij Otra vuelta de Tuerka,  een interviewprogramma met politici, filosofen, en auteurs uit Spanje en elders (zo bv. Rafael Correa, Dilma Roussef, Owen Jones…) De uitzending van 5 juni 2017 was met Perry Anderson, jarenlang hoofdredacteur van New Left Review en een van de briljantste marxistische intellectuelen die er rondlopen.

Voor de gelegenheid paste Iglesias de formule van de uitzending wat aan: niet hij, maar zijn gast Anderson stelde de vragen. Het gaat over de toestand in Spanje, de Franse verkiezingen, de Europese Unie …, goed voor meer dan anderhalf uur interessants. Anderson spreekt in het Engels, Iglesias in het Spaans, maar er is Engelse ondertiteling.

Als de formule u bevalt kunt u eens gaan grasduinen op de site van Publico TV, waar tientallen andere ‘vueltas de tuerka’ (‘draai van de schroef’) voorhanden zijn.

 

 

Reacties plaatsen niet mogelijk