Evenementen

Facebook

Poetin, bindmiddel voor de Europese samenhorigheid

Groeiende eensgezindheid onder de Westerse democratieën: Poetin bedreigt de wereldvrede en moet gestraft worden! Al de helft van de Europese lidstaten heeft ingestemd met sancties tegen Moskou! En gelukkig hebben  we de NATO niet ontbonden samen met de Sovjet-Unie, want nu zie je hoe noodzakelijk ons bondgenootschap blijft!

Het is aandoenlijk hoe slecht de would be acteurs in de diverse Europese hoofdsteden hun rolletje spelen. De Britse premier voelt blijkbaar zelf dat de casus van de vergiftigde ex-geheimagent Skripal een beetje licht weegt om er een nieuwe Varkensbaaicrisis mee te openen; het Verenigd Koninkrijk heeft trouwens geen al te beste reputatie bij het onderkennen van chemische wapens.  De verontwaardiging van onze would be acteurs lijdt inderdaad onder een zekere ongeloofwaardigheid aangezien ze weinig gewetensproblemen hebben met de duizenden drenkelingen in de Middellandse Zee, dat ze met regimes in Turkije en Libië waar tegenover Poetin vrij beschaafd lijkt deals afsluiten en dat Israel rustig een volk kan elimineren zonder dat een Europese coalitie over sancties rept. Misschien herinner je je de Israelische raid met 9 doden in 2010 op de Freedom Flotilla naar Gaza, maar je herinnert je niet de sancties van de EU, want die waren er niet. Die waren er ook niet toen de Franse geheime diensten in 1985, tijdens het Mitterrandtijdperk,  een aanslag pleegden op het Greenpeaceschip Rainbow Warrior dat ‘spioneerde’  voor … een kernvrije wereld. Het begint er zelfs steeds meer op te lijken dat Sarkozy niet een aanslag pleegde, maar een oorlog ondersteunde tegen Khadafi met als gunstig resultaat dat een kroongetuige verdween van een miljoenentransactie voor Sarko’s verkiezingscampagne.

Natuurlijk zullen de Europese derderangsacteurs dit allemaal afdoen als koren op de molen van Poetin. Maar wie de verfoeilijke methodes van de Russische autocraat ietwat geloofwaardig wil aan de kaak stellen zal iets minder hypocriet moeten zijn dan onze Europese leiders. (h. michiel)

Hits: 9

 

Laat een reactie achter

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: