Facebook

7 hours ago

Ander Europa

Retweeted Erik Wesselius (@erikwesselius):

»Italy’s organic crisis won’t be resolved until its underlying cause is grappled with: the fundamental incompatibility between Italy’s political economy and the single currency.« t.co/KPG0cNaa2n
... See MoreSee Less

View on Facebook

18 hours ago

Ander Europa

Retweeted Thomas Fazi (@battleforeurope):

Freshly published article in which I examine the root causes of the watershed vote of March 4, arguing that this should be understood as the manifestation of an organic crisis of Italian capitalism.
t.co/kKmSs2Qmdy
... See MoreSee Less

View on Facebook

Recht op betogen in Frankrijk, maar niet tegen Loi Travail

22 juni 2016

quandmemeDe  politieprefectuur van Parijs heeft  deze morgen de vakbondsbetoging tegen de Loi Travail van donderdag 23 juni verboden. Dit is echter geen politiebeslissing, maar een politieke beslissing op het hoogste niveau van de Franse Staat, nadat PS-voorzitter Cambadélis, premier Valls en president Hollande daarop aangedrongen hadden.  Net zoals bij het toegangsverbod van de Britse solidariteitskaravaan naar Calais wordt de terreurdreiging en het EK voetbal ingeroepen om het grondwettelijk recht op betogen een halt toe te roepen. Het misprijzen voor demokratische rechten is eigenlijk niet zo verwonderlijk vanwege een regering die het Parlement buiten spel zet om haar Loi Travail doorgedrukt te krijgen. De Loi Travail is een herziening van het arbeidsrecht die in veel opzichten een terugkeer naar de 19e eeuw  betekent. Op die manier krijgen Valls en Hollande de twijfelachtige eer om de rol van Franse Thatcher te spelen in een krachtmeting met de vakbonden.

Heel wat vakbondsmilitanten en organisaties (onder andere ATTAC, de Parti de Gauche, de NPA en de PCF) hebben al opgeroepen om in ieder geval wel te betogen.  Mogen ze zich geruggesteund voelen door de staking uitgeroepen in België voor vrijdag 24 juni! (hm)

 

Reacties plaatsen niet mogelijk