Komende evenementen

Vlaams en Grieks fascistisch schorremorrie samen tegen vluchtelingen

Een delegatie van het uiterst-rechtse Vlaams Belang, Filip Dewinter, Jan Penris, Anke Van dermeersch en Frank Creyelman, trok de voorbije week naar Griekenland om er hun steun te verlenen aan de xenofobe campagne van het ronduit neonazistische Gouden Dageraad.  Dewinter en Van dermeersch hielden een toespraak voor de fascistische spitsbroeders in het Grieks Parlement, en de delegatie trok mee op bij bezoeken aan vluchtelingenkampen op Lesbos en Chios.

Er is in de Vlaamse media nogal wat te doen over de terechtwijzing en de sancties door VB-voorzitter Tom Van Grieken aan het adres van het viertal; hij vreest immers dat de partij zich daardoor “in eigen voet schiet”. Veel minder vernemen we over het soort criminele daden van Gouden Dageraad waaraan de Vlaams Belangers hun (op zijn minst) morele steun zijn gaan verlenen.

Wat Gouden Dageraad is en doet wordt hier door Bruno Tersago in herinnering gebracht. Dit zijn geen kerels die in de voet schieten, maar erop uit zijn vreemdelingen te vermoorden. Het bezoek van de Vlaamse neo-nazis aan hun Griekse spitsbroeders viel ’toevallig’ samen met een beraamde aanval van de neonazisten op vluchtelingenkampen. De Guardian beschrijft hoe een vluchtelingenkamp op Chios nachten na elkaar bestookt werd met zware stenen en molotovcocktails, met brandende tenten en gewonden als gevolg. Vluchtelingen durven er de nacht niet meer doorbrengen. Als dit de achtergrond is voor het bezoek van de VB-ers aan Griekenland is de focus van de Vlaamse media op Anke Van dermeersch en haar senaatszetel wel zeer bedenkelijk.  (hm)

 

 

Reacties plaatsen niet mogelijk

%d bloggers liken dit: