Evenementen

  • Geen evenementen

Facebook

Zero Covid

20 januari 2021 – Wat zou de politieke linkerzijde doen in de coronacrisis, mocht zij het voor het zeggen hebben? Dat is niet altijd even duidelijk.

Mocht links het voor het zeggen hebben zou het probleem misschien niet bestaan. Een economie met respect voor de natuur zou het coronavirus aan de vleermuizen hebben gelaten. Bovendien zou de gezondheidszorg goed georganiseerd zijn, de farmaceutische industrie in overheidshanden, en sociale ongelijkheid een verschijnsel uit het verleden. Enzovoort. Dat kan allemaal waar zijn, maar ontslaat dat de politieke linkerzijde van de verantwoordelijkheid hier en nu stelling te nemen over de vraag hoe het virus moet worden bestreden?

Soms krijg je de indruk dat ook politiek links als gevolg van het zwalpende overheidsbeleid het virus als iets onvermijdelijks is gaan beschouwen, waar we maar mee moeten leren leven. Kritiek omzeilt dan de kern van het probleem. Uitzonderingen zoals het Nederlandse Bij1 of de Belgische PvdA bevestigen de regel.

Een positief voorbeeld is de Britse Zero Covid campagne. Wie inspiratie zoekt kan op hun website grasduinen. (fs)

Hits: 136

 

Een reactie op “Zero Covid”

  1. Ook in Duitsland slaat deze campagne aan. Een artikel erover in het Duitse AK is onlangs vertaald in het Nederlands: https://globalinfo.nl/Achtergrond/de-nul-covid-strategie-versla-de-pandemie

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: