Komende evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Amsterdam – Stop de Oorlog

februari 24, 2023 @ 15:00 - 16:00

Vrijdag 24 februari: om 15.00 uur actie op Museumplein

https://www.stopdeoorlogamsterdam.nl 

Op vrijdag 24 februari protesteren we als¬†Stop de Oorlog Amsterdam¬†van 15 uur tot 16 uur voor het Russisch Handelsagentschap, Museumplein 13. Op die dag is het een jaar geleden dat de Russische legers Oekra√Įne binnenvielen.
Intussen zijn we meer dan 200.000 doden verder. Het front in Oekra√Įne ligt min of meer vast in een loopgravensituatie vergelijkbaar met de Eerste Wereldoorlog. Elke week sterven honderden tot duizenden mensen.
Met sprekers, dichters en muziek protesteren we tegen het voortduren van de oorlog. Ook zullen we bloemen leggen ter ere van de slachtoffers aan beide kanten. We zullen ze herdenken met twee minuten stilte.
Kom ook en neem (echte of papieren) bloemen mee!
Lees meer
Zaterdag 25 februari: Stiltekring op de Dam
Komende zaterdag vindt van 14 tot 15 uur een¬†Stiltekring plaats van Peace SOS voor de Oekra√Įne: Staakt het vuren en vredesonderhandelingen.
Uit de oproep:
Wij willen graag dat het leven gekoesterd wordt. Het leven van mensen moet gespaard worden. We vinden dat de oorlog moet stoppen. Dat kan door een wederzijds staakt-het-vuren en vredesonderhandelingen. We willen vrede, liefde en licht. Voor een Oekra√Įne, een Wereld Waarin Alle Kinderen Kunnen Spelen.Oproep tot onderhandelen

De zogenaamde ‘Golfgroep’¬†heeft de Nederlandse regering opgeroepen om samen met de EU te proberen de strijdende partijen bij elkaar te brengen.
Via Stop Wapenhandel is de oproep nu door iedereen te ondertekenen.
Binnen de beweging tegen de oorlog is ook kritiek op deze oproep te horen.Sprekers

Tijdens een van de acties hoorden we het indrukwekkende verhaal van Olga Karach, die zich inzet voor dienstweigeraars in Belarus.
Eerdere sprekers waren onder meer Elisabeth IJmker (GroenLinks), Sylvana Simons (BIJ1), Kitty Jong (FNV), Jannie Visscher (SP) en vele andere activisten en bezorgde burgers.
Kijk onder ‘Toespraken’ voor alle verhalen. Wil jij ook iets bijdragen?¬†Stuur een¬†mail¬†als je ook iets wil doen of zeggen.Over ons

We zijn een samenwerkingsverband van 13 Amsterdamse organisaties en we komen nu al ruim een half jaar iedere maandag bij elkaar voor¬†de Russische Handelsvertegenwoordiging, Museumplein 13-15. We doen dat zolang¬†de oorlog duurt.‚Äč
Kom ook, sluit je aan en laat je horen!
Waarom wij dit doen

Net als veel Amsterdammers maken wij ons grote zorgen over het besluit van Poetin om met het Russische leger Oekra√Įne binnen te vallen. Dit is een brute daad van agressie in het hart van Europa. De vele doden en gewonden, verwoeste gebouwen, mensen op de vlucht en in schuilkelders vervullen ons met afschuw. Deze oorlog moet onmiddellijk stoppen!
Veel mensen maken zich ook grote zorgen over het besluit van Poetin om de nucleaire optie open te houden. Dat plotseling een kernoorlog weer denkbaar wordt maakt veel mensen bang, ook in Nederland. Dit geeft des te meer de noodzaak aan om op zo kort mogelijke termijn tot afschaffing van kernwapens te komen, om te beginnen in Europa.
‚ÄčVeertig jaar geleden demonstreerden ook in ons land honderdduizenden tegen de dreiging van een kernoorlog. Meer dan ooit is het nu opnieuw nodig om de straat op te gaan tegen oorlog en bewapening.

Gegevens

Datum:
februari 24, 2023
Tijd:
15:00 - 16:00