Komende evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Brussel: Start van de Belgische Coalitie tegen Kernwapens

oktober 21, 2023 @ 13:30 - 17:00

 

 

Kom op 21 oktober naar de kickoff van de Belgische Coalitie tegen Kernwapens en biedt samen met ons een antwoord op de komst van nieuwe VS-kernbommen naar Belgi√ę.¬†

In 1963 werden er VS-kernbommen in Belgi√ę gestationeerd. De toenmalige Belgische regering sloot in het geheim een akkoord met de federale regering van de VS. Het parlement van Belgi√ę werd bewust in het ongewisse gelaten. Al¬†60 jaar¬†lang heerst er een taboe rond deze massavernietigingswapens in Belgi√ę en wordt elk publiek debat afgewend. De Belgische regering is als het ware een¬†nucleaire marionet¬†van de VS.

Net als toen deze massavernietigingswapens voor het eerst in Belgi√ę werden gestationeerd, worden deze volgend jaar in alle geheimzinnigheid en stilte vervangen door nieuwe, meer inzetbare kernbommen.

Nu de dreiging die uitgaat van nucleaire wapens nog nooit zo hoog is geweest, is de komst van nieuwe kernbommen ronduit gevaarlijk. Het is duidelijk dat nucleaire wapens geen bescherming bieden tegen de hedendaagse bedreigingen en dat ze de mondiale vrede en stabiliteit net belemmeren.

Op 21 oktober organiseert de Belgische Coalitie tegen Kernwapens een conferentie om nucleaire wapens terug op de politieke agenda te zetten. Tijdens de conferentie werken we ook een nationale actie uit die zal plaatsvinden op 21 april aan de luchtmachtbasis van Kleine-Brogel.

Meer informatie over het evenement vind je hier.

Praktische info

  • De Markten, Oude Graanmarkt 5, 1000 Brussel
  • 13u30 – 17u

Inschrijven kan hier.

Gegevens

Datum:
oktober 21, 2023
Tijd:
13:30 - 17:00