Komende evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Brussel: Vredeswake

december 12, 2023 @ 17:00 - 18:00

Het ware gezicht van de oorlog: Stop het bloedvergieten in Oekraïne!

Vredeswake, Brussel, Congreskolom, 12 dec om 17u

Verborgen achter woorden en slogans zit de sombere realiteit van oorlog. In Oekraïne maakt het oorlogsgeweld elke dag honderden slachtoffers. Sinds het begin van de Russische invasie hebben bijna 200.000 mensen het leven verloren en zijn er 300.000 gewond geraakt. Velen zullen de gevolgen levenslang met zich meedragen.

Elke dag wordt de lijst met slachtoffers langer. Hoeveel mensen moeten er nog sneuvelen voordat er ernstig wordt overwegen om de gevechten te staken? De laatste maanden is de oorlog verzand in een gruwelijke loopgravenoorlog. De wapenwedloop is terug van weggeweest. Maar waar is de diplomatie?

De internationale vredesbeweging roept op om een eind te maken aan het eindeloze bloedvergieten in Oekraïne. Het is hoogtijd voor een staakt-het-vuren die ruimte creëert voor een diplomatieke uitweg die moet leiden naar een rechtvaardige en duurzame vrede.

Het platform “Europa voor Vrede en Solidariteit – België” organiseert een vredeswake om het ware gezicht van oorlog te benadrukken en aan te klagen: de doden en gewonden, de vermisten en verminkten. Dit gezicht spreekt boekdelen. De oorlog moet stoppen!

Kom op 12 december naar Brussel en geef de doden een naam en een gezicht.

Plaats van afspraak: Het graf van de onbekende soldaat – Esplanade achter de Congresplaats (Congreskolom), 1000 Brussel
Wanneer? 12 december 2023 om 17u

Wat? We vormen een vredesteken met theelichtjes en de namen van 328 gesneuvelde Oekraïense en Russische soldaten. Dat is het gemiddeld aantal dode soldaten per dag. We lezen de namen van de 328 slachtoffers voor.

Evenement op Facebook: https://www.facebook.com/events/332915499365069

Deze actie is een initiatief van ABVV, Agir pour la Paix, CNAPD, intal, Leuvense Vredesbeweging, Pax Christi Vlaanderen en Vrede vzw, uit naam van het platform Europa voor Vrede en Solidariteit.

Gegevens

Datum:
december 12, 2023
Tijd:
17:00 - 18:00