Komende evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Brussel – Actie – Geen Europese medeplichtigheid!

februari 19 @ 17:00 - 18:00

 

Voor een onmiddellijk staakt-het-vuren en gerechtigheid voor Palestina!

Wat er vandaag gebeurt in Gaza is een voortzetting van de Nakba in 1948, toen honderdduizenden Palestijnen met geweld werden verdreven. Het is de voortzetting van 75 jaar Israƫlische schendingen van het internationaal recht, gekenmerkt door kolonialisme en apartheid tegen het hele Palestijnse volk, de bezetting van hun land en het 17de jaar van blokkade opgelegd aan de Palestijnen die in de Gazastrook wonen.

Al meer dan vier maanden Palestijnen gedood. Er zijn al meer dan 27.000 slachtoffers, voornamelijk vrouwen en kinderen. Meer dan 66.000 mensen zijn gewond geraakt. Meer dan 7.000 mensen worden vermist. Ongeveer 2 miljoen mensen zijn ontheemd en een groot deel van de civiele infrastructuur is volledig verwoest.

De internationale gemeenschap moet handelen om een einde te maken aan het voortdurende onrecht en moet dringend een onmiddellijk en permanent staakt-het-vuren invoeren en zorgen voor de bescherming van alle burgerbevolkingen, de vrijlating van alle gevangenen, de opheffing van het beleg van Gaza en de toegang tot internationale hulp voor de Palestijnen in Gaza, die zich momenteel in een absolute humanitaire noodsituatie bevinden.

Laten we opĀ maandag 19 februariĀ omĀ 17.00 uurĀ samenkomen op deĀ Schuman-rotondeĀ (ingang Jubelpark) om te eisen van de Europese Unie:

– dat ze een volledig internationaal militair embargo invoert tegen IsraĆ«l en Artikel 2 inzake de eerbiediging van de mensenrechten van de Associatieovereenkomst EU-IsraĆ«l invoert, met het oog op economische en diplomatieke gevolgen ten aanzien van de staat IsraĆ«l;

– dat ze volledige steun verleent aan de lopende onderzoeken van het Internationaal Strafhof (ICC) en de openbare aanklager van het ICC aanmoedigt om van de vervolging van plegers van oorlogsmisdaden, misdaden tegen de menselijkheid en apartheidsmisdaden een absolute prioriteit te maken;

– dat ze volledige steun verleent aan de door Zuid-Afrika voor het Internationaal Gerechtshof (ICJ) aangespannen procedure tegen IsraĆ«l om een einde te maken aan de genocide en etnische zuivering van het Palestijnse volk, en dat ze alle voorlopige maatregelen waartoe het Hof heeft besloten naleeft;

– dat ze in overeenstemming met het internationaal recht een einde maakt aan alle medeplichtigheid aan de apartheid die het Palestijnse volk is opgelegd, te beginnen met het versterken van haar politieke en budgettaire steun voor de goede werking en het bijwerken van de VN-database over bedrijven die betrokken zijn bij kolonisatie, alsoook door alle handel met IsraĆ«lische nederzettingen in de bezette Palestijnse gebieden te verbieden.

De organisatoren roepen de deelnemers op om deze slogans te respecteren en vreedzaam te demonstreren. Elke verontschuldiging voor oorlogsmisdaden, aanvallen op burgers of elke uiting van antisemitisme of enige andere vorm van racisme zal leiden tot uitsluiting van de rally.

Op verzoek van onze Palestijnse partners is alleen de Palestijnse nationale vlag toegestaan.

 

Gegevens

Datum:
februari 19
Tijd:
17:00 - 18:00