Komende evenementen

Brief aan onze vrienden in Oekraïne

Theo Aerts
20 mei 2024

 

Beste vrienden,

Eens zal deze oorlog voorbij zijn. Want oorlog is en blijft op staatkundig vlak een uitzonderingstoestand , permanent oorlog voeren kan toch niet de norm zijn. Staten zijn er niet om oorlog te voeren,  maar om mensen te beschermen, en dus eindigt elke oorlog met een vredes- of staatsverdrag. De ervaring leert ons dat die nieuwe vredessituatie meestal langer duurt dan de voorafgaande oorlog.

Maar met deze oorlog heb ik mijn twijfels, het zal een gewapende vrede worden, want degenen die jullie zo bereidwillig de wapens leveren hebben een geloofsleer aangenomen die mij verontrust, namelijk deze van John Mackinder en zijn Heartland Theory : “Who rules East Europe, commands the Heartland; who rules the Heartland commands the World Island; who rules the World Island commands the world.” 

Ook is de huidige taal aan weerszijden van het front niet vredestichtend. Er wordt gedweept met cijfers, en elke zijde is trots als ze de tegenstander kan beladen met meer lijken dan ze zelf opliep. Voor Pers en Politiek worden onze lijken dan Helden, en men vergeet daarbij dat we de toekomst onder de grond gestopt hebben.

Jullie leiders wenden hun blik vooral naar de USA, een bewijs dat ze een goede kennis hebben van de geschiedenis. Het waren inderdaad de USA en de USSR die de vrede in Europa hebben bewerkstelligd.

Maar denk er toch aan : “Les idées ne triomphent pas parce qu’elles sont vraies. Les idées triomphent parce que la force est de leur côté”, aldus de Franse filosofe Simone Weil.

Wat zal jullie toekomst zijn ?

De taal van de hofleverancier zal zeker jullie tweede taal worden in scholen, op verpakkingen en handleidingen. Het Russisch en de Russischsprekende landgenoten werden al sedert 2010 door jullie Universiteitsprofessoren à la Iryna Farion beschouwd als “biological garbage” en “human waste”.

Jullie zullen ook wel begrijpen dat de leveranciers dat niet gratis doen. Het eigene aan het kapitalisme is nu eenmaal dat je werkt om je schulden af te betalen en jullie leiders hebben zich diep in de schulden gestoken en heel wat eigendommen in onderpand gegeven. Het is dus werken geblazen!

Heel wat bedrijven van de NAVO-lidstaten staan te popelen om contracten af te sluiten en jullie bedrijven over te nemen, om zo hun lokale arbeidskrachten met inbegrip van de landbouwers en veehouders onder druk te zetten opdat deze hun eisen zouden milderen.

Jullie arbeids- en syndicale rechten zullen een tijdje met de oogluikende goedkeuring van de Internationale Vakverenigingen in slaapmodus staan

Niet voor niets zong Tony Blinken bij zijn laatste bezoek aan jullie land liever “Rocking in a the free world” van Neil Young   dan “Ein bisschen Frieden” van Nicole.

Als besluit nog deze overweging van Einstein: “Slechts twee feiten zijn oneindig, het heelal en de menselijke dwaasheid, maar van het eerste ben ik nog niet zo zeker ” !

 

Met de meeste hoogachting,

Theo

 


 

 

Een reactie op “Brief aan onze vrienden in Oekraïne”

  1. nog maar zelden zo’n accurate visie gelezen over het conflict in Europa. Een heldere blik van een ervaren Europse burger. Een wake-up call voor de Oekraïner maar ook de EU burger. Misschien tijd om de Westerse mainstream media aan te zetten tot andere inzichten en eerlijkere berichtgeving.

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *