Facebook

Retweeted Merijn Oudenampsen (@dewaremerijn):

Wis en waarachtig. Ben gepromoveerd. Heerlijk gegrild door de commissie. ;-) Leuke bijkomstigheid om bij terugkomst op het station jezelf in een krantenrek tegen te komen, op de voorpagina van NRC. t.co/lzvtrgtVJW
... See MoreSee Less

View on Facebook

Resultaten conferentie Blockupy Frankfurt

18 december 2013

18 december 2013 – Van 22 tot 24 november namen honderden mensen uit gans Europa in Frankfurt deel aan een conferentie van Blockupy. De belangrijkste besluiten waren de volgende. Er komt eind 2014 een grote Europese mobilisatie, om te pogen de opening van het nieuwe gebouw van de Europese Centrale Bank in Frankfurt te verhinderen. Eerder komt er in mei 2014 een Europese actieweek, met één centrale Europese actiedag, naar aanleiding van de Europese verkiezingen. Blockupy wil bijdragen tot de opbouw van een sterke en open Europese coördinatie van het verzet. Daartoe werd een volgende Europese vergadering gepland op 25 januari in Frankfurt.
Blockupy richt zich vooral tegen het beleid van de Europese Centrale Bank en de Troika. Het wil uitgroeien tot een transnationaal netwerk. Sleutelwoorden zijn de gemeenschapsgoederen, de democratie en solidariteit. Blockupy neemt afstand van allerlei reactionaire vormen van euroscepticisme, zoals nationalisme, racisme en anti-semitisme.
Meer over de besluiten van de conferentie vind je hier in het Engels en het Duits. (fs)

Reacties plaatsen niet mogelijk