Facebook

2 days ago

Ander Europa
Door Herman Michiel14 januari 2021 De Europese Commissie stelt zichzelf zes prioriteiten voor haar ambtsperiode 2019-2024; de eerste is de ‘Europese Green Deal’, de tweede de ‘digitalisering’, ‘Europa voorbereiden op het digitale tijdperk’ en haar ‘digitale soevereiniteit’ versterken. De Commissie ziet ook een duidelijk verband tussen de twee: #AI #artificiëleintelligentie #nb129 ... Lees meerSee Less
Bekijk op Facebook

Algemene staking in Griekenland

In Griekenland is er vandaag een algemene staking, uit protest tegen de nieuwe reeks bezuinigingen en hervormingen die de regering Tsipras overeenkwam met de EU en het IMF. De maatregelen werden reeds goedgekeurd in de parlementaire commissie, en komen morgen 18 mei in de plenaire zitting. Dijsselbloems Eurogroep (ministers van financiën van de eurozone) verwacht een goedgekeurd akkord op haar vaergadering van 22 mei.

Tot de staking was eind april besloten door GSEE, de vakbondskoepel in de privésector en ADEDY, die voor de openbare diensten. Maar de ferrydiensten legden gisteren al het werk neer, en er wordt waarschijnlijk gedurende 4 dagen gestaakt. Ook journalisten verlieten gisteren al de redacties. Scholen zijn gesloten, ziekenhuizen werken volgens minimumschema.
Volgens Greek reporter was er sterk vakbondsprotest tijdens de voorstelling van de maatregelen in het Parlement. De GSEE-vertegenwoordiger beschuldigde de minister van arbeid van het ontmantelen van de vakbondsbeweging; ADEDY wees op het breken van de belofte om de pensioenen niet te verlagen. (hm)

Hits: 10

 

Reacties plaatsen niet mogelijk

%d bloggers liken dit: