Komende evenementen

De Griekse rechtsstaat

29 december 2022 – Naar aanleiding van de arrestatie van Eva Kaili, Griekse ondervoorzitter van het Europees Parlement, in het kader van het Qatargate schandaal, opent Bruno Tersago op zijn blog een boekje over de justitie in Griekenland. Tersago is een Vlaming die sinds vele jaren in Griekenland leeft en werkt, en er de samenleving met een kritisch oog bekijkt. Voor Nederlandstaligen is zijn blog een unieke gelegenheid om uit eerste hand meer te vernemen over het ‘Reilen en zeilen in Griekenland’. Sommigen zullen zich zijn interessant boek “Groeten uit Griekenland” herinneren, bij EPO verschenen in het ‘Syriza-jaar’ 2015.

De insteek van Tersago’s commentaar op de arrestatie en opsluiting door de Belgische justitie van Eva Kaili is dat zulks voor Grieken hoogst merkwaardig is. Men is het er dermate gewoon dat allerlei  criminele feiten (begaan door bv. politieagenten of hooggeplaatsten) ongestraft of nauwelijks gestraft passeren, terwijl bv. een Roma-diefje zijn misstap met de dood bekoopt.

U kunt Bruno’s bericht hier lezen.

Zou het kunnen dat het Mitsotakis-regime in Athene niet de banbliksems uit Brussel moet vrezen over de falende rechtsstaat, zoals die naar Orban in Boedapest worden geslingerd, omwille van de uitstekende staat van dienst van Griekenland in de verdediging van Fort Europa? Misschien zit het dan ook wel mee voor Dimitris Avramopoulos, partijgenoot van Mitsotakis en gewezen eurocommissaris voor migratie, die eveneens met Qatargate-geld ging lopen?  (hm)

 

 

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *