Facebook

4 days ago

Ander Europa

www.andereuropa.org/de-linkse-uitdaging-in-de-europese-unie/ ... See MoreSee Less

View on Facebook

Europees Links: vluchtelingen even vergeten?

3 juli 2018

Onlangs verscheen het eerste nummer van de Nieuwsbrief van Europees Links. Die brief is gericht aan individuele leden, want naast de partijen in de lidstaten heeft Europees Links ook individuele leden.

In de Nieuwsbrief staat een oproep tot eenheid van de voorzitter, Gregor Gysi. De oproep somt de punten op die volgens Gysi de basis kunnen vormen van linkse eenheid in Europa.

In deze oproep ontbreekt echter elke referentie aan migratie of vluchtelingen, toch een heikel thema, dat symbool staat voor het moreel failliet van de EU.

Waarom ontbreekt dit thema? Die Linke, de partij van Gysi, heeft duidelijke en goede standpunten, dus daar kan het niet aan liggen.
Werden de vluchtelingen even ‘vergeten’ omdat lang niet iedereen binnen de Europese linkerzijde even rechtlijnig is?

Dat geeft toch aan welke vreselijke verantwoordelijkheid de linkse partijen dragen die buigen voor de druk van populistisch rechts. Terwijl de Europese Unie iedere morele grens overschrijdt, en op de rug van vluchtelingen en migranten de deur openzet voor uiterst-rechts, is links niet te horen. Wordt Europees Links zo de gevangene van de dubbelhartige linkse partijen in Europa, in naam van de eenheid? Dan misschien toch beter geen eenheid.

We stuurden een brief naar Europees Links met een vraag om opheldering, en houden onze lezers op de hoogte.

De tekst van de oproep vind je hier. (fs)

Reacties plaatsen niet mogelijk