Facebook

19 hours ago

Ander Europa

Retweeted Erik Wesselius (@erikwesselius):

»Italy’s organic crisis won’t be resolved until its underlying cause is grappled with: the fundamental incompatibility between Italy’s political economy and the single currency.« t.co/KPG0cNaa2n
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 day ago

Ander Europa

Retweeted Thomas Fazi (@battleforeurope):

Freshly published article in which I examine the root causes of the watershed vote of March 4, arguing that this should be understood as the manifestation of an organic crisis of Italian capitalism.
t.co/kKmSs2Qmdy
... See MoreSee Less

View on Facebook

Ex-eurocommissaris Verheugen houdt niet van onderzoekscommissies

2 juni 2016

Günter Verheugen was eurocommissaris voor industrie en ondernemingsbeleid van 2004 tot 2010. Logisch dus dat hij uitgenodigd werd door de onderzoekscommissie EMIS van het Europees Parlement; deze in december 2015 opgerichte  commissie o.l.v. de Vlaamse sociaaldemocrate Kathleen Van Brempt moet immers nagaan hoe de fraude in de emissiemetingen bij de uitstoot van wagens mogelijk was, waar de verantwoordelijkheden liggen enzovoort. Gevraagd om voor de commissie te verschijnen op 14 juli a.s. antwoordde Herr Verheugen echter dat hij daar het nut niet van inziet, en hij bedankte voor de invitatie. De ex-commissaris heeft ongetwijfeld wel wat beters te doen, want na zijn afscheid bij de Europese Commissie legt hij zich toe op het adviseren van bedrijven over  het omgaan met de Europese instellingen (zie Corporate Europe Observatory).

Martin Schulz, voorzitter van het Europees Parlement, heeft zijn landgenoot Verheugen een aanmaningsbriefje gestuurd om alstublieft toch zijn gezicht te laten zien. Wie weet… Maar wie had nu gedacht dat er zich problemen zouden stellen aangezien het in feite allemaal in familiekring had kunnen besproken worden? Zowel Verheugen als Schulz zijn lid van de Duitse SPD, zusterpartij van Van Brempt’s sp.a. Of is Verheugen toch maar aangetrouwde familie, aangezien hij vóór zijn SPD-carrière een politieke start had genomen bij de Duitse liberalen van de FDP? (hm)

Reacties plaatsen niet mogelijk