Komende evenementen

Gentse burgemeester over zijn “slim TTIP”

Gentse burgers hebben reeds flink wat geijverd om hun stad ‘TTIP-vrij’ te verklaren, en op die manier verzet aan te tekenen tegen het geplande  handelsverdrag tussen de EU en de USA . In een stad waar sp.a en Groen de absolute meerderheid hebben leek een TTIP-vrij-motie dan ook gemakkelijk haalbaar. Burgemeester Termont (sp.a) leek het burgerinitiatief, dat meer dan 3000 handtekeningen verzamelde, ook gunstig gezind te zijn.  Maar op 29 september werd de motie door de gemeenteraad verworpen, om later vervangen vervangen te worden door een motie voor een “slim TTIP” (zie het verslag in De Wereld Morgen). Wie zich TTIP-vrij verklaart heeft volgens de burgervader geen stem meer in het kapittel.

Termont zou zijn “slim TTIP” ook bepleiten binnen Eurocities, een netwerk van meer dan 130 Europese steden waarvan hij vice-voorzitter is. Het netwerk wil door samenwerking onder de grotere steden invloed uitoefenen op de Europese instellingen. Eurocities vergaderde van 4 tot 6 november in Kopenhagen en Malmö. In het onderstaand filmpje wordt Termont ondervraagd over zijn slimme TTIP missie.

Wat bij dergelijke interviews telkens weer opvalt is de vlotheid waarmee doorgewinterde politici flauwe kul kunnen verkopen en doen alsof ze het zelf geloven. Maar in tegenstelling tot interviews op veel grote media laat de vraagsteller zich hier niet zo gemakkelijk afschepen. (hm)

 

 

Reacties plaatsen niet mogelijk

%d bloggers liken dit: