Facebook

Griekenland: versnelde privatiseringen en marsorders tegen stakers

15 juli 2014

15 juli 2014 – Massale privatiseringen zijn één van de ‘remedies’ die de Trojka aan Griekenland oplegt en die de regering Samaras aan het uitvoeren is.  Op het programma staan o.a. de openbare gas-, water- en elektriciteitsbedrijven, luchthavens,  spoorwegen, enz. (zie Business Insider). Tijdens een vergadering verleden maandag van de Trojka met regeringsleden (o.a. ‘socialist’ Venizelos) werd beslist het privatiseringsprogramma nog te versnellen, aldus Greek Reporter.

Op het programma staat o.a. de verkoop van 30% van het elektriciteitsbedrijf PPC (nu voor 51% in staatshanden). De vakbond GENOP-DEH organizeerde daartegen begin juli een reeks stakingen, waarop de regering een militair marsorder uitvaardigde aan het adres van de stakers. Het vierde al van de regering Samaras, schrijft Bruno Tersago in zijn blog.

In de aanloop naar de Europese verkiezingen eisten de Europese sociaal-democraten de stopzetting van de activiteiten van de Trojka. Zullen ze zich dit na de verkiezingen nog herinneren? (hm)

Reacties plaatsen niet mogelijk