Komende evenementen

Oei, Nederland bijna vol!

Een kort bericht van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) bracht rechts-populistisch Nederland in beroering: de Nederlandse bevolking is in 2017 alweer met 80.000 zielen gegroeid, waarvan 66.000 ten gevolge van migratie. En er is al zo weinig plek!

Voor de krant De Telegraaf was het voorpaginanieuws, en het weekblad Elsevier wijdde er een uitgebreide analyse aan. Volgens Elsevier raakt Nederland echt vol, en dit geeft serieuze problemen. Zo is er het fileleed, dat dus niet het gevolg is van te veel auto’s, maar van het grote aantal Syrische vluchtelingen. Ook swingen de huizenprijzen de pan uit, door al die migranten die onderdak zoeken. Ook het leefmilieu wordt voor de goede zaak van stal gehaald.

Dr. Jan van de Beek, een ‘serieuze’ stem uit de rechts-populistische hoek, twittert naar aanleiding van de vermelding in het CBS-bericht dat sinds 2014 71.000 Syrische vluchtelingen naar Nederland kwamen: dat is zoveel als een stad als Gouda. Klopt, maar het CBS-persbericht zelf citeert de spreiding van deze vluchtelingen: 2.536 in Amsterdam, 2.463 in Rotterdam, 1.533 in Den Haag,… Best leefbaar dus. Als Nederland al vol raakt zal het toch meer aan het toerisme liggen dan aan de migratie. (fs)

 

Reacties plaatsen niet mogelijk

%d bloggers liken dit: