Facebook

Oproep voor solidariteitsbijeenkomst nabij de Europese top

25 juni 2015

SPOEDOPROEP

Vanavond 25 juni 17.30u – Brussel – Europese top

Bijeenkomst in solidariteit met de Grieken

afspraak Wetstraat bij ingang Jubelpark

 

OPROEP reeds  gesteund door:

CNE, CGSP wallonne, MWB-FGTB, Initiative de solidarité avec la Grèce qui resiste, CADTM, CNAPD, Syriza-België, PVDA-PTB, Izquierda Unida-België, VEGA, PSL-LSP, LCR-SAP,  Attac Brl1, Attac Brl2, Attac Liège, ROOD, Rifondazione Comunista, Parti Communiste, Vrede vzw, Ander Europa, Global Social Justice, ZIN-TV,

 

Het recente verloop van de onderhandelingen toont duidelijk aan dat de kredietverleners het verzet van het Griekse volk ten allen prijze willen breken.

De laatste voorstellen van de internationale instellingen lopen parallel met die van de memoranda.

Tegenover de chantage van de neoliberale instellingen

  • bevestigen wij onze solidariteit met het Griekse volk;
  • klagen we de inmenging aan van de “instellingen” in de vrije keuzes van het Griekse volk;
  • zeggen we neen aan het Europa van het soberheidsbeleid en aan een nieuwe reeks maatregelen voor Griekenland;
  • verdedigen wij het recht van Griekenland om de illegitieme schuld te annuleren.

Griekenland is het concrete bewijs dat het soberheidsbeleid en de aantasting van de leefomstandigheden geen oplossing bieden. Zes jaar van budgettaire besparingen zonder voorgaande, van teruglopende investeringen in de openbare sector en een neergang van de lonen hebben het sociaal weefsel van het land volledig vernietigd, de werkloosheid doen exploderen en extreme armoede voortgebracht.

Tegenover de EU en de internationale instellingen die weigeren de democratische keuze van de Grieken te erkennen, betuigen wij onze volledige steun aan het Griekse volk dat neen zegde tegen het soberheidsbeleid. We bevestigen ook ons verzet tegen degenen die steeds dezelfde neoliberale recepten willen opleggen: meer bezuinigingen, meer werkloosheid, meer ongelijkheid.

Griekenland heeft het recht om de collectieve arbeidsovereenkomsten en de arbeidswetgeving te herstellen die door de Trojka ontmanteld werden. Griekenland heeft het recht om dringende sociale maatregelen te treffen ter bestrijding van de armoede, en om de privatiseringen een halt toe te roepen. Griekenland heeft het recht om, net zoals alle andere Europese volkeren, een audit van de overheidsschuld te organiseren en de annulering van illegitieme schulden te eisen

Reacties plaatsen niet mogelijk