Facebook

19 hours ago

Ander Europa

Retweeted Erik Wesselius (@erikwesselius):

»Italy’s organic crisis won’t be resolved until its underlying cause is grappled with: the fundamental incompatibility between Italy’s political economy and the single currency.« t.co/KPG0cNaa2n
... See MoreSee Less

View on Facebook

1 day ago

Ander Europa

Retweeted Thomas Fazi (@battleforeurope):

Freshly published article in which I examine the root causes of the watershed vote of March 4, arguing that this should be understood as the manifestation of an organic crisis of Italian capitalism.
t.co/kKmSs2Qmdy
... See MoreSee Less

View on Facebook

OXFAM-rapport over armoede en ongelijkheid

22 januari 2018

OXFAM brengt vandaag zijn jaarlijks rapport over armoede en ongelijkheid in de wereld uit. Er worden weer records gebroken: nog nooit steeg het aantal dollar-miljardairs zo sterk als in het afgelopen jaar, er zijn er nu 2043. De wereldrijkdom nam toe, maar 82% daarvan ging naar de spreekwoordelijke 1%, die hun vermogen met 762 miljard $ zagen toenemen. Anderzijds zag 50% van de wereldbevolking geen enkele vooruitgang.

Een korte voorstelling in het Nederlands van het rapport vindt u op de sites van het Belgische OXFAM  Solidariteit, en het Nederlandse OXFAM Novib; op beide sites wordt ook een petitie gelanceerd naar de overheid met de vraag naar meer fiscale rechtvaardigheid, één van de maatregelen die in de studie voorgesteld worden om de toenemende ongelijkheid in te dijken.

Het rapport zelf, Reward Work, not Wealth (pdf, 1.76 MB, 72 blz) is vrij beschikbaar (klik op de afbeelding).

 

Reacties plaatsen niet mogelijk