Evenementen

  • Geen evenementen

Facebook

Alter Summit

 

Wat is Alter Summit?

Alter Summit, wat je kunt vertalen als ‘alternatieve topbijeenkomst’, is een uitvloeisel van de Joint Social Conference (JSC). De JSC werd opgericht door een aantal vakbonden (onder andere ACV-CSC en ABVV-FGTB in België, CGT en FSU in Frankrijk, CGIL in Italië, VER.DI in Duitsland, MSZ-OSZ in Hongarije, het Europees Vakverbond EVV) en sociale bewegingen (ATTAC, CADTM, Friends of the Earth en andere) met als bedoeling de organisatie van regelmatige conferenties, in de lente wanneer ook de EU haar jaarlijkse ‘sociale’ Europese Top organiseert. Door deze conferenties willen de deelnemende organisaties geleidelijk aan komen tot gemeenschappelijke analyses, eisen en actiemodellen.

Dit proces leidde dan weer tot het initiatief van de Alter Summit, met als ambitie de organisatie van een Europese bijeenkomst ergens in de lente 2013 in Athene. Hieronder vindt u de Oproep en de Agenda van Alter Summit. (In de mate van het mogelijke proberen we voor een nederlandstalige versie van de documenten te zorgen. Wie hieraan wil meewerken kan met ons  contact opnemen.)

Ander Europa ondersteunt dit belangrijk initiatief ten volle, en wil via deze website bijdragen tot het succes ervan. We houden u op deze pagina op de hoogte van vergaderingen, discussies en initiatieven in het kader van Alter Summit.

Europese website van Alter Summit

De oproep van Alter Summit

Agenda van Alter Summit 2012-2013 (Engels) Agenda van Alter Summit 2012 -2013 (Nederlands)

Vijf gedachten over de Alter Summit door Felipe Van Keirsbilck

Nieuws van de Belgische coordinatie voor Alter Summit

Verslag vergadering Milaan van 14 tot 16 september ter voorbereiding van Firenze 10+10

Een balans van Firenze 10+10 door een deelnemer uit Groot-Brittannië

Open call for a day of action in March 2013

Oproep: naar een Europese lente (mobilisaties op 13 en 14 maart 2013)

Manifest van Alter Summit, goedgekeurd op 10-11 mei 2013 in Zagreb

Hits: 5

Druk deze pagina af Druk deze pagina af

Reacties plaatsen niet mogelijk

%d bloggers liken dit: