Komende evenementen

De actualiteit in de EU

 

 

Misschien wel de beste manier om op de hoogte te blijven van de Europese institutionele actualiteit. De berichtgeving is beknopt, zakelijk en up-to-date.  Men kan zich inschrijven op een nieuwsbrief (twee maal per dag, één maal per dag of één maal per week) met melding van de nieuwe artikels. Laat u niet afschrikken door bedrijfsreclame e.d., de berichtgeving zelf is OK! 

 

 

De Nieuwsrubriek van deze site volgt de Europese actualiteit van vrij dichtbij (met extra aandacht voor de Nederlandse situatie). Nog beter is de versie “voor journalisten”.

 

 

 

EurActiv.com is de kern van een medianetwerk gespecialiseerd in berichtgeving over de Europese Unie. Er is een versie in het Engels, het Duits en het Frans. Het netwerk bestaat verder uit 9 nationale sites die een deel van Euractiv.com in de lokale taal overnemen, naast Europees nieuws dat meer aan eigen land gerelateerd is. Het gaat over een Franse, Duitse, Tsjechische, Slovaakse, Hongaarse, Bulgaarse, Roemeense, Poolse en Turkse site. 

 

 

 

 

Wanneer is de volgende Europese “top”? Wanneer vergadert Ecofin? Is de volgende plenaire vergadering van het Europees parlement in Brussel of in Straatsburg? U vindt het in deze officiële EU-kalender.

 

 

 

 

Wie per dag tientallen persberichten van EU-instanties wil zien verschijnen kan hier terecht.

 

EUBusiness

 

 

Deze site “informeert en alarmeert mensen die zaken willen doen in Europa”. Misschien niet direct het publiek dat Ander Europa wil bereiken, maar bij EUbusiness hebben ze wel de middelen om een permanente informatiestroom over EU-aangelegenheden te onderhouden. vlag_grootbrittanie

 

Blog Tersago

 

Voor een kritische en geïnformeerde blik op het reilen en zeilen in het laboratorium van de Europese soberheidspolitiek, en dat in het Nederlands, daarvoor moet men bij Tersago zijn

 

 

Presseurop.eu is opgericht in 2009 en wordt financieel ondersteund door de Europese Commissie. Het is een samenwerkingsverband tussen vier bladen die gespecialiseerd zijn in internationaal nieuws: Courrier international (Parijs), Courrier Internacional (Lissabon), Forum (Warschau) en Internazionale (Rome). De redactie wordt bemand door een team internationale journalisten en geniet – naar eigen zeggen – volledige redactionele vrijheid.
Helaas werd dit interessante initiatief genekt toen de Europese Commissie besloot na 21 december 2013 de contracten niet te vernieuwen. Fantastische bijdrage aan een Europees debat in de aanloop naar de Europese verkiezingen!
Sinds 20 mei 2014 werd het initiatief hernomen door een aantal vrijwilligers, en verschijnt nu onder de naam VoxEurop, http://www.voxeurop.eu/nl, Het aanbod is helaas veel beperkter geworden.


Reacties plaatsen niet mogelijk