Facebook

5 days ago

Ander Europa
Door Herman Michiel14 januari 2021 De Europese Commissie stelt zichzelf zes prioriteiten voor haar ambtsperiode 2019-2024; de eerste is de ‘Europese Green Deal’, de tweede de ‘digitalisering’, ‘Europa voorbereiden op het digitale tijdperk’ en haar ‘digitale soevereiniteit’ versterken. De Commissie ziet ook een duidelijk verband tussen de twee: #AI #artificiëleintelligentie #nb129 ... Lees meerSee Less
Bekijk op Facebook

Vakbonden en EU

 

 

 

Het Europees Vakverbond (EVV, Engels: ETUC, Frans: CES) is de Europese vakbondskoepel waar de meeste nationale vakbonden (FNV, ABVV, ACV, CGT …, meer dan 80 in totaal uit 36 Europese landen) bij aangesloten zijn, en die geacht wordt de werknemersbelangen te behartigen op Europees vlak.

 

 

 

 

Eucob@n is een website opgezet door vier Europese industriële vakbondskoepels, EMF (Europese metaalbond), EFFAT (voedsel, landbouw en toerisme), EMCEF (mijnbouw, chemie en energie) en ETUF (textiel, kleding en leer). Op deze manier wordt informatie uitgewisseld over loononderhandelingen, nationale acties, Europese initiatieven, enz. Via deze site krijgt men ook toegang tot de vernoemde vakbondskoepels .

 

 

 

Het Europees Vakbondsinstituut doet studies ten behoeve van de vakbonden, organiseert vorming en opleiding, en geeft technische ondersteuning op het vlak van gezondheid en veiligheid op het werk.

 

 

 

 

EPSU overkoepelt de Europese bonden bij de openbare diensten.

Hits: 29

Druk deze pagina af Druk deze pagina af

Reacties plaatsen niet mogelijk

%d bloggers liken dit: