Komende evenementen

Borrell, de gepersonaliseerde EU-hypocrisie

Josep Borrell, de ‘buitenlandminister van de Europese Unie’, was op rondreis in het Midden-Oosten. Verleden zondag werd hij in Doha geïnterviewd door Al Jazeera journalist Osman Ayfarah over Gaza.

Op de vraag of  hij het optreden van Israel in Gaza als een oorlogsmisdaad beschouwde gaf de EU-topdiplomaat een ontwijkend antwoord. “Ik ben geen jurist, het is de taak van het Internationaal Hof van Justitie om dat uit te maken.” Daarna vraagt Ayfarah of hij de actie van Hamas op 7 oktober een oorlogsmisdaad vindt . Zonder dralen zegt Borrell Ja, gezien er burgers, en kinderen in het bijzonder gedood werden. De interviewer wijst Borrell er dan op dat hij eerst zegt geen jurist te zijn en dus niet kan oordelen over Israel. maar in het geval van Hamas onmiddellijk weet dat het oorlogsmisdaden beging. “Net zoals zoveel Europese politici”, voegt Ayfarah eraan toe, “en daarom beschuldigen velen U van dubbele moraal.”  Waarop Borrell: “Nee nee, we hebben geen dubbele standaards, we zijn gehecht aan waarden!”

 

 

 


 

 

 

 

 

 

Een reactie op “Borrell, de gepersonaliseerde EU-hypocrisie”

  1. Man, man toch, wat een stelletje prutsers zetelen daar in dat Europa. Gisteren was het vrouwe Von der Leyen die aan Zelensky vertelde dat alles klaar staat voor een Blijde Intrede, ze zou hem indien het kon het Gulden Vlies omhangen. Een beetje later komt een andere kwibus de Voorzitter of President van de Europese Raad aan Zelensky vertellen, geloof die vrouw niet , het zal nog een tijdje duren vooraleer het huwelijk zal plaatsgrijpen. En nu komt Gust Flater op de proppen met zijn interpretatie van internationale wetten en dan gaan vertellen aan de bevolking , vertrouw ons wij weten wat leiding en democratie is ????

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *