Komende evenementen

De Franse vakbond CGT blijft mobiliseren tegen Macrons plannen

16 december 2019 – In een mededeling herhalen de verschillende CGT-federaties de redenen voor hun acties tegen de regering Macron, en dreigen die te versterken als de regering geen oor heeft voor de eisen. Hier de  mededeling in Nederlandse vertaling:

 

 

De federaties bij de spoorwegen, van het transport, mijnwezen en energie en van de chemische industrie stellen het volgende vast:

De hervorming beantwoordt aan geen enkele dringende financiële noodzaak, zoals het laatste rapport van de Oriëntatieraad voor de Pensioenen bevestigt. De CGT heeft talrijke voorstellen voor nieuwe financiering geformuleerd die een oplossing zouden betekenen voor de conjuncturele moeilijkheden. Maar de regering heeft deze hervorming opgezet en probeert op een zeer ideologische manier ze op te dringen, zonder rekening te houden met de werkelijke noden.

De bevolking is in meerderheid tegen deze hervorming, niettegenstaande de vele interventies van de regering. De verkozenen van de Republiek die het volk vertegenwoordigen zouden daarmee moeten rekening houden, en niet alleen hun eigen politieke kamp verdedigen.

De loontrekkenden van onze beroepscentrales offeren een deel van hun wedde op in de hernieuwbare staking. Heel veel andere loontrekkenden brengen hetzelfde offer meerdere malen per week tijdens de interprofessionele actiedagen. Dit is niet gemakkelijk voor de families en toont aan dat de wereld van de arbeid, zowel in de openbare dienst als in de privé, sterk tegen deze hervorming is.

De president van de Republiek kan tegen de burgers van het land niet inbrengen dat hij legitiem verkozen is, want zijn campagnebeloften beantwoorden helemaal niet aan het huidig project. Bovendien wordt de geloofwaardigheid van deze hervorming in de grond geboord door de talrijke onthullingen over de verschillende bezigheden van de rapporteur, waarvan sommige getuigen van een directe band met de verzekeringssector.

Onder deze omstandigheden moet de regering een punt zetten achter haar koppigheid. Ze moet het land de voortzetting van een moeizaam conflict besparen dat zowel lasten meebrengt voor de stakers als voor de bevolking, in het bijzonder tijdens de eindejaarsfeesten.

De CGT-federaties bij de spoorwegen, van het transport, mijnwezen en energie en van de chemische industrie bevestigen dat de regering over één week beschikt om de terugtrekking van haar project aan te kondigen en de herlancering van waarachtige onderhandelingen ter verbetering van het huidig systeem. Dat is haar verantwoordelijkheid ten opzichte van een ongeloofwaardige hervorming die ze lanceerde zonder overleg, en die het land tegen haar mobiliseert.

Als de Eerste Minister volhardt in zijn bewering dat “het land verstoord is maar niet geblokkeerd” zullen de werknemers van de publieke en de private sector er de conclusie uit trekken dat ze, om gehoord te worden, de mobilisatie moeten verstevigen, meer stakingsoproepen lanceren in alle ondernemingen en nog meer betogingen organiseren.

Montreuil, zondag 15 december 2019

 

 

Een reactie op “De Franse vakbond CGT blijft mobiliseren tegen Macrons plannen”

  1. Heel het eu-beleid is ongeloofwaardig, in Ned. pensioen naar 67jaar in Frankrijk blijft deze voor politie op 52?
    Daarom geef ik geen stem voor eu of nationaal?
    Ze sturen af op een grote chaos, opzet?

Laat een reactie achter

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *